Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Καρκίνος του μαστού: Χειρουργική αντιμετώπιση-νεότερες εξελίξεις

Έχει καταδειχθεί από επιδημιολογικές μελέτες ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος του γυναικείου πληθυσμού στις αναπτυγμένες χώρες του δυτικού κόσμου. Αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από κακόηθες νεόπλασμα και την πρώτη αιτία θανάτου σε γυναίκες ηλικίας 40-49 ετών.

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Λοιμώξεις στην κύηση

Ποιες λοιμώξεις μπορούν να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πώς αντιμετωπίζονται;

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

'Ατονα πόδια

Η ατονία στα κάτω άκρα μπορεί να συνδέεται με την πραγματοποίηση άσκησης και τη μυϊκή κόπωση των κάτω άκρων ή να είναι συνεχής. Συνοδά συμπτώματα όπως τινάγματα, μυρμηγκιάσματα, μούδιασμα ή βάρος συνοδεύουν σε αρκετές περιπτώσεις την ατονία.

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Υπογονιμότητα και κλειστές σάλπιγγες

Ο ασφαλέστερος και φθηνότερος τρόπος να ελέγξουμε τη βατότητα των σαλπίγγων είναι η υστεροσαλπιγγογραφία, η οποία γίνεται με απλή ακτινογραφία και έγχυση σκιαγραφικού υγρού από τον κόλπο. Επίσης μπορεί να γίνει έλεγχος κατά τη διάρκεια της λαπαροσκόπησης.

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Κολικοί: Πώς να προστατεύσουμε το μωρό μας

Πώς μπορούμε να καταλάβουμε ότι το μωρό μας έχει κολικούς και πώς μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε;

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Ο καθημερινός άνθρωπος χρησιμοποιεί ‘υποκατάστατα’ για να βελτιώσει την ψυχική του διάθεση και αυτοεικόνα;

Το άγχος ή η δυσάρεστη συναισθηματική κατάσταση που βιώνουμε είναι σημαντικό να λεχθεί ότι δεν εξαρτάται τόσο από το εξωτερικό ερέθισμα που μας επηρεάζει αρνητικά.

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Συσκευές και βοηθήματα σεξουαλικών στάσεων σε ανθρώπους με αναπηρία

Μια χρόνια αναπηρία, είτε πρόκειται για ακρωτηριασμό είτε για παρα / τετραπληγία από κάκωση νωτιαίου μυελού, μπορεί να περιπλέκει την ερωτική ζωή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποδυναμώνει την ερωτική διάθεση!

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

21ος αιώνας: ο αιώνας των βλαστοκυττάρων

Στον αιώνα που διανύουμε δύο βραβεία Νόμπελ απονεμήθηκαν σε ερευνητές που το πεδίο της έρευνές τους είναι τα βλαστοκύτταρα. Το βραβείο Νόμπελ φέτος μοιράστηκε ανάμεσα στον Ιάπωνα Shinya Yamanaka, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Kyoto και τον Άγγλο John Gurdon, παλαιότερα καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και σήμερα Πρόεδρο του Gurdon Institute of Cambridge.

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και εγκυμοσύνη

Μία γυναίκα που μπαίνει στην εγκυμοσύνη με ασθενές διατροφικό προφίλ υπάρχει κίνδυνοςνα μην αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της εγκυμοσύνης, και βάζει σε κίνδυνο την υγεία της ίδιας όπως και του βρέφους.

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Ο πόνος του μέλους 'φάντασμα'

Μέλος φάντασμα ονομάζεται το μέλος που έχει ακρωτηριασθεί, μετά από τραυματισμό ή χειρουργείο και ο ασθενής το αισθάνεται αλλά φυσικά δεν το βλέπει, σαν φάντασμα. Οταν πονά, τότε ο πόνος χαρακτηρίζεται πόνος από μέλος 'φάντασμα'.