Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012

Γρίπη και στρες

Η γρίπη μπορεί να θεωρηθεί ένα στρεσογόνο αίτιο. Προκαλείται από τον συνώνυμο ιό, όχι πάντα ίδιον, που εισέρχεται στο σώμα, ενεργοποιώντας σειρά λιγότερο η περισσότερο πολύπλοκων αντιδράσεων.

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2012

Πιστέψτε στο μοναδικό σώμα σας!

Από εσάς εξαρτάται η εντύπωση που θα προκαλείτε στους άλλους. Ανατρέποντας τις αρνητικές πεποιθήσεις που έχετε για το σώμα σας αλλάζετε και τα συναισθήματά σας γι’αυτό.

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2012

Καλοήθεις χειρουργικές παθήσεις θυρεοειδούς

Πώς αντιμετωπίζονται χειρουργικά οι παθήσεις του θυρεοειδούς.

Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2012

Πόσο βλάπτει το κάπνισμα στο αυτοκίνητο

Aν κάποιος καπνίζει ένα πακέτο τσιγάρα μέσα στο αυτοκίνητό του ενώ ταξιδεύει από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη, στην πραγματικότητα καπνίζει 23 πακέτα.

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Οζώδης σκλήρυνση: κλινική προβολή στα παιδιά

Οι συνηθέστερες κλινικές εκδηλώσεις αφορούν τον εγκέφαλο, το δέρμα, τους νεφρούς και την καρδιά.

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Φυματίωση

Η φυματίωση είναι λοιμώδης νόσος η οποία οφείλεται στο σύμπλεγμα των μυκοβακτηριδίων της φυματίωσης. Το κατεξοχήν αίτιο της φυματίωσης είναι το mycobacterium tuberculosis.

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Πότε θα γίνω πατέρας εγώ;

Ο ανδρικός παράγοντας ευθύνεται όσο και ο γυναικείος για την υπογονιμότητα ενός ζευγαριού, με δυστυχώς αυξανόμενες τάσεις.

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Επιπλοκές του διαβήτη

Αναγνωρίζεται παγκόσμια, από Διεθνείς Επιστημονικούς Φορείς, ότι ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί μια σύγχρονη πανδημία. Υπολογίζεται ότι το 2030 θα υπάρχουν 530 εκατομμύρια άτομα με Διαβήτη στον κόσμο.

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Το διαβητικό πόδι

Μεταξύ των σοβαρών επιπλοκών της νόσου όπως είναι η στεφανιαία νόσος, η νεφρική ανεπάρκεια και η απώλεια της όρασης, περίοπτη θέση καταλαμβάνουν τα προβλήματα που σχετίζονται με τα πόδια, αφού οι ακρωτηριασμοί των κάτω άκρων είναι πολύ συχνότεροι στα άτομα με διαβήτη.

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί πονά η χρόνια οστεοαρθρίτιδα και τι μπορούμε να κάνουμε

Το 40% των ασθενών που έχουν σοβαρά ακτινολογικά ευρήματα πονούν ελάχιστα και ασθενείς που παραπονούνται για έντονο πόνο έχουν ελάχιστα ακτινολογικά ευρήματα. Τι είναι αυτό που προκαλεί σε αυτούς τους ασθενείς τον πόνο.