Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Ανόρθωση μηρών και γλουτών

Η χαλάρωση των μηρών και των γλουτών είναι σχεδόν ισοδύναμη με την απώλεια του βάρους και την ηλικία. Παραμένει το δυσκολότερο και συχνότερο πρόβλημα στην αποκατάσταση.

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Η αυτοεκτίμηση σε σχέσεις που πληγώνουν

Η αυτοεκτίμηση είναι ο βασικός παράγοντας που καθορίζει αν θα επιλέξουμε έναν σύντροφο που θα μας σέβεται ή αν θα συνεχίσουμε να παραμένουμε σε σχέση στην οποία τα όριά μας καταπατούνται.

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Υπερθερμία κατά του καρκίνου

Η υπερθερμία είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδος καταπολέμησης του καρκίνου, η οποία μπορεί να εφαρμόζεται παράλληλα και συμπληρωματικά με άλλες μεθόδους εναντίον του καρκίνου.

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Αδυναμία στα πόδια

Η αδυναμία στα κάτω άκρα μπορεί να εμφανίζεται μόνο κατά τη διάρκεια της άσκησης ή να είναι συνεχής. Συνοδά συμπτώματα όπως τινάγματα, μυρμηγκιάσματα, μούδιασμα συνοδεύουν σε αρκετές περιπτώσεις την αδυναμία των ποδιών.

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Ο δεκάλογος του καλού ύπνου για το μωρό

Χρήσιμες συμβουλές για έναν καλό και ήρεμο ύπνο στα παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας:

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Αποκατάσταση μαστού: Νεότερες εξελίξεις και μελλοντικές προοπτικές

Aυτόλογη μεταμόσχευση λίπους στην επανορθωτική και αισθητική αποκατάσταση του μαστού

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Διατροφικές προτάσεις στην πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη

'Eνας μεγάλος αριθμός μελετών έχει αποδείξει τις ευεργετικές επιδράσεις του διαιτολογίου με σόγια στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012

Σακχαρώδης διαβήτης και παχυσαρκία στην παιδική και εφηβική ηλικία

Πριν από περίπου 10 χρόνια, η συχνότητα του ΣΔ τύπου 2 στους εφήβους δεν ξεπερνούσε το 3%. Σήμερα η συχνότητα ξεπερνά το 40%, με τη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους να είναι η συνηθέστερη στην εμφάνιση ΣΔ τύπου 2.

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012

Πρόοδοι στη χρήση των βλαστοκυττάρων των δοντιών

Νεότερες έρευνες έδειξαν ότι τα βλαστοκύτταρα του δοντιού έχουν περισσότερες δυνατότητες από αντίστοιχα που προέρχονται από το μυελό των οστών.

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012

Φόβος και εμπιστοσύνη

Ζώντας σε μια εποχή που η αβεβαιότητα είναι μεγάλη και τα πράγματα δεν είναι δεδομένα, φαίνεται μπροστά μας να ξεδιπλώνεται ένα δίλλημα αλλά και μια επιλογή: να αντιδράς με φόβο ή να απαντάς με εμπιστοσύνη.