Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012

Σπονδυλοπλαστική - Κυφοπλαστική

Η σπονδυλοπλαστική και η κυφοπλαστική είναι ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές για την αντιμετώπιση των συμπιεστικών καταγμάτων.

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2012

Βιοεπιστήμες και βιοτεχνολογία στη μάχη κατά του καρκίνου

Οι βιοεπιστήμες και η βιοτεχνολογία αποκτούν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στη σύγχρονη ιατρική, καθώς έχουν καταστήσει δυνατή την ασφαλέστερη παραγωγή όλο και περισσότερων φαρμάκων και υπηρεσιών.

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2012

Ο ψυχολογικός αντίκτυπος της 'κρίσης'

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η επαγγελματική αποκατάσταση, δεν εξυπηρετεί απλά ρόλο επιβίωσης. Εξυπηρετεί βαθύτερες προσωπικές ανάγκες, στενά συνδεδεμένες με την ιστορία ζωής τους

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2012

‘Kήλη των αθλητών’: ‘Eνα όνομα με πολλά πρόσωπα

Η λαπαροσκοπική εξωπεριτοναική αποκατάσταση με τοποθέτηση πλέγματος (T.E.P), πραγματοποιείται μέσα από 3 τομές των 5 χιλιοστών στο δέρμα, χωρίς διατομή περιτονιών, απονευρώσεων ή μυών, και κατά συνέπεια υπάρχει ελάττωση του μετεγχειρητικού πόνου και άμεση επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους (ταχύτατη ανάρρωση).

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Έχω σκλήρυνση κατά πλάκας: Τι μπορώ να περιμένω

Στην αυγή του 21αιώνα ωστόσο, οι νεώτερες μελέτες και θεραπευτικές εξελίξεις προσφέρουν μία νότα αισιοδοξίας για το μέλλον. Tα συχνότερα ερωτήματα που τριγυρίζουν το μυαλό του πάσχοντος είναι:

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Η παραμέληση του εαυτού στους ενήλικες: Αίτια, μορφές, τρόποι αντιμετώπισης

Η φροντίδα προς τον εαυτό θεωρείται αυτονόητη, όμως παρατηρεί κανείς όλο και πιο συχνά, ανθρώπους που παραμελούν να φροντίσουν τον εαυτό τους με πολλούς τρόπους, ακόμη και τους πιο βασικούς.

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Πρόοδοι στη χρήση βλαστοκυττάρων

Καθημερινά τα βλαστοκύτταρα κερδίζουν έδαφος σε νέες θεραπείες οι οποίες χαρακτηρίζονται ασφαλείς, μη επεμβατικές και χωρίς μεγάλα κόστη.

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

2011-2012: Χρονιές - Ορόσημο στη μάχη κατά του μελανώματος

Το 2011 απετέλεσε χρονιά - σταθμό γιατί ήταν η πρώτη φορά, μετά από 30 χρόνια πλέον, που φάνηκε φως στο βάθος του τούνελ στη θεραπεία του μελανώματος.

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Σεξ: Ο φόβος της συναισθηματικής εγγύτητας

'Γιατί δεν έχω επιθυμία πιο συχνά;’, ‘Γιατί δεν απολαμβάνω τη σεξουαλική πράξη;’ Αυτά είναι κάποια από τα πολλά ερωτήματα που απασχολούν σημαντικό ποσοστό ανθρώπων επηρεάζοντας σημαντικά την αυτοεκτίμηση και την ποιότητα ζωής τους.

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Η επανείσοδος των φαρμάκων φυσικής προέλευσης: Νέες ευκαιρίες

H Εθνοφαρμακολογία διάνυσε μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να καταφέρει να πείσει τον κόσμο των φαρμακευτικών εταιρειών για τη συμβολή της στην ανακάλυψη νέων φαρμάκων.