Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Η επανείσοδος των φαρμάκων φυσικής προέλευσης: Νέες ευκαιρίες

H Εθνοφαρμακολογία διάνυσε μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να καταφέρει να πείσει τον κόσμο των φαρμακευτικών εταιρειών για τη συμβολή της στην ανακάλυψη νέων φαρμάκων.

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Αφαίρεση ελιάς και άλλων ογκιδίων του δέρματος

Η αφαίρεση ελιάς, σπίλου και άλλων ογκιδίων δέρματος κεφαλής και προσώπου με χειρουργική αφαίρεση, καθώς και η πλαστική αποκατάσταση των ελλειμμάτων που δημιουργούνται, είναι η προτιμότερη μέθοδος σε σύγκριση με άλλου είδους τεχνικές αφαίρεσης βλαβών, όπως χρήση Laser, κρυοπηξία, καυτηριασμός, φαρμακευτικές αλοιφές κτλ.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Ψυχόδραμα…αναπτύσσοντας την έκφρασή μας στη σκηνή!

Το ψυχόδραμα, είναι μια μέθοδος ψυχοθεραπείας, που βασίζεται στη δράση και τη βιωματική εμπειρία ως μέσα για την εύρεση της γνώσης και τη διαδικασία της εσωτερικής αλλαγής.

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Ενδοοικογενειακή βία

Η βία στην οικογένεια έχει διάφορες μορφές. Η πιο διακριτή είναι η σωματική. Ωστόσο η ψυχολογική και κοινωνική βία που ασκείται είναι πολύ σημαντική.

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Το σώμα μετά τον τοκετό

Παρότι έχετε χάσει το μεγαλύτερο μέρος της κοιλιάς σας, θα αισθανθείτε μεγάλη απογοήτευση- εξακολουθεί να είναι χαλαρή και 'σακουλιασμένη' τόσο που θα αναρωτιέστε εάν ποτέ θα επανέλθετε.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Έμπλαστρο νικοτίνης για την αντιμετώπιση της άνοιας ....;

Έρευνα αναφέρει ότι έμπλαστρο νικοτίνης βοήθησε ομάδα ανθρώπων να έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις στη συνδυαστική σκέψη - επεξεργασία πληροφοριών, καθώς επίσης και τη μνήμη.

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Κίνητρα για μάθηση, δημιουργικότητα κι εργασία

Πώς μπορούμε να προετοιμάσουμε το παιδί για την επαγγελματική του ζωή.

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Kίνδυνοι υγείας από χαμηλές θερμοκρασίες στο πλυντήριο

Στην προσπάθειά μας να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον, αλλά και να προστατεύσουμε την ποιότητα των ρούχων μας, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία πλυσίματος. Όμως αυτό μπορεί να επηρεάζει την υγεία μας.

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Η αξία των συναισθημάτων σε ιατρικό πλαίσιο

Η δυνατότητα στους ασθενείς να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους, τον πόνο, τις σκέψεις, προσφέρει τη δυνατότητα βελτίωσης της κατανόησης μεταξύ ασθενών και επαγγελματιών υγείας.

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δερματικό μελάνωμα

Ο ήλιος είναι απαραίτητος για τη ζωή μας, όμως σε... υπερβολικές δόσεις μπορεί να γίνει επικίνδυνος εχθρός. Πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε.