Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Η έντονη άσκηση μπορεί να βλάψει τον καρδιοπαθή

Ο καρδιοπαθής με την υπερβολική και έντονη καθημερινή άσκηση όχι μόνο δεν βοηθιέται περισσότερο αλλά μπορεί να υποστεί σοβαρές επιπλοκές ακόμα και καρδιακή ανακοπή.

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012

Εποχικές ιώσεις – Γρίπη: Προστατευθείτε και αντιμετωπίστε τες

Το κρυολόγημα και η γρίπη είναι οι πιο συνηθισμένες απειλές για την υγεία μας το χειμώνα. Επειδή τα συμπτώματά τους μοιάζουν πολύ, αρκετοί τα συγχέουν.

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2012

Γιατί δίνουμε δώρα;

Η αξία ενός δώρου είναι η σκέψη και η αγάπη που τα συνοδεύει κι όχι η τιμή του.

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2012

Τι πρέπει να γνωρίζετε αν λαμβάνετε φάρμακα εναλλακτικής ιατρικής

Οι εναλλακτικές θεραπευτικές πρακτικές, δρουν φυσικά, πιο βαθμιαία από το χημικό φάρμακο και σε βάθος, γεγονός που απαιτεί συχνά περισσότερο χρόνο από το χημικό φάρμακο για την εμφάνιση ορατών αποτελεσμάτων.

Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2012

Ψυχοσωματικά: Όταν η ψυχή πονά...

Tα γνωστά ψυχοσωματικά συμπτώματα είναι ουσιαστικά η σχέση της ψυχής και του σώματος. Νιώθουμε τον πόνο της ψυχής μας, και τον βλέπουμε και στο σώμα που αλλάζει. Ας ‘ακούσουμε’ τι συμβαίνει στο σώμα μας.

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Δισκοπλαστική: Θεραπεία δισκοπάθειας, δισκοκήλης με ενδοδισκικό gel

Η νέα μέθοδος που έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα της αυχεναλγίας, με ένεση. Η έγχυση του ενδοδισκικού gelμπορεί να αναβάλει ή και να ματαιώσει ένα χειρουργείο σπονδυλικής στήλης.

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Τηλεπρακτική υποστήριξη λογοθεραπείας στην Ελλάδα

Mένετε μακριά, σε απομακρυσμένη περιοχή και το παιδί σας χρειάζεται λογοθεραπεία; Πώς θα μετακινηθεί ο συγγενής σας που έπαθε εγκεφαλικό ή κρανιοεγκεφαλική κάκωση για να κάνει λογοθεραπεία;

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Ο κοινωνικός αντίκτυπος της οικονομικής κρίσης

Φτιάχνοντας το πάζλ των κοινωνικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, εύκολα μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι η ανεργία αποτελεί τον τομέα που πλήττεται περισσότερο από τέτοιες καταστάσεις.

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Επίλυση συγκρούσεων στις συντροφικές σχέσεις

Πόσες φορές έχουμε συγκρουστεί με τον σύντροφό μας για ανευ λόγου αιτίες; Πόσες φορές έχουμε πει στον εαυτό μας ότι την επόμενη φορά θα αντιδράσω διαφορετικά... και κάθε φορά επαναλαμβάνουμε τις ίδιες ή και χειρότερες συμπεριφορές;

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Μπουκωμένη μύτη

Η μπουκωμένη μύτη είναι από τα πιο βασανιστικά προβλήματα της καθημερινότητας. Μάλιστα, όταν διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, επιδρά στον ύπνο, στις κοινωνικές σχέσεις, στην εργασιακή απόδοση και στον ψυχισμό. Πού οφείλεται, όμως, και πώς αντιμετωπίζεται;