Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2011

Κύστη κόκκυγος: Η κλειστή τεχνική αναβιώνει!

Ναι, μπορούμε να θεραπεύσουμε το χρόνιο αυτό πρόβλημα χωρίς απαραίτητα να απαιτούνται καθημερινές επώδυνες αλλαγές για δυο και πλέον μήνες.

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011

Πρόπτωση μήτρας - κόλπου

Στην πρόπτωση, η ουροδόχος κύστη, είτε το παχύ έντερο, είτε η μήτρα, είτε συνδυασμός των παραπάνω, ‘πέφτουν’ μέσα στον κόλπο, δημιουργώντας ένα αίσθημα ότι ‘κάτι προβάλλει μέσα στον κόλπο’.

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011

Οδοντιατρική φροντίδα παιδιών με ειδικές ανάγκες

Ξεχωριστή ομάδα ασθενών η οποία λόγω της χρόνιας ταλαιπωρίας τόσο των ίδιων των ασθενών όσο και των οικογενειών τους, χρήζει ιδιαίτερης προσέγγισης και αποτελεσματικής οδοντιατρικής φροντίδας.

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011

Μια μορφή πίεσης που θεραπεύεται

Μια μορφή πίεσης είναι αυτό που ονομάζεται υπεραλδοστερονισμός. Όταν δηλαδή παράγεται μια ουσία που λέγεται αλδοστερόνη, σε υπερβολικές τιμές.

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2011

Άτυπα κύτταρα σε βιοψία

Η ύπαρξη ατυπίας σε μία φυσιολογική κατά τα λοιπά βιοψία, δεν υποδηλώνει την ύπαρξη καρκίνου, υποδηλώνει όμως σε ορισμένες περιπτώσεις την πιθανή εξέλιξη, σε βάθος χρόνου, σε προκαρκινική κατάσταση και στη συνέχεια σε καρκίνο.

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011

Οικονομική κρίση: Πώς να τη διαχειριστεί το παιδί σας

Τα παιδιά είναι πιθανό να τρομοκρατηθούν από τα όσα ακούνε γύρω τους για την οικονομική κρίση. Γι αυτό, έχουν ανάγκη από υποστήριξη.

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2011

Στρες και υπογονιμότητα

Σύγχρονες έρευνες έχουν δείξει ότι τα επίπεδα στρες σε γυναίκες με υπογονιμότητα είναι παρόμοια με αυτά που υπάρχουν σε γυναίκες με καρκίνο, AIDS και καρδιοπάθειες.

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Οι εμβολιασμοί στη σκλήρυνση κατά πλάκας

Στην περίπτωση όμως των ασθενών με ΣΚΠ, επικρατούσε για πολλά χρόνια αβεβαιότητα ως προς την ασφάλεια χρήσης των εμβολίων.

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Το Πολύπλοκο Περιοχικό Σύνδρομο Πόνου

Το Πολύπλοκο Περιοχικό Σύνδρομο Πόνου (Complex Regional Pain Syndrome) CRPS, είναι από πάσης πλευράς, εξαιρετικά πολύπλοκο.

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Νεότερες εξελίξεις και ελπίδες στην Kαρδιολογία

Τον τελευταίο χρόνο, τρεις εξαιρετικές μελέτες σε ισάριθμα επιστημονικά περιοδικά πρώτης γραμμής σε αξιοπιστία είδαν το φως της δημοσιότητας.