Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Η σπαστικότητα στη ΣΚΠ: Θεραπευτικές επιλογές

Η σπαστικότητα οδηγεί μέσω της αύξησης του μυϊκού τόνου σε μειωμένη μυϊκή ισχύ και επηρεασμό της διάρκειας της κίνησης. Ποια είναι η πρωτεύουσα θεραπευτική επιλογή;

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Αποτελεσματική προστασία από την υπέρταση

Η σύγχρονη στρατηγική αντιμετώπισης της υπέρτασης βασίζεται στο σχεδιασμό της καταλληλότερης φαρμακοθεραπείας, συχνά συνδυασμένης και πάντοτε προσαρμοσμένης στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε υπερτασικού ατόμου.

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική είναι η χειρουργική αφαίρεση του χαλαρωμένου δέρματος των βλεφάρων και του ενδοκογχικού λίπους. Με τη μέθοδο αυτή εξαλείφουμε την έκφραση θλίψης και κούρασης, τους μαύρους κύκλους και βελτιώνουμε την όραση.

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Η αναγκαιότητα του εμβολιασμού έναντι της γρίπης

Ο οργανισμός θωρακίζεται αποτελεσματικότερα έναντι της γρίπης με το εμβόλιο, το οποίο κυκλοφορεί εδώ και 40 χρόνια, είναι ασφαλές και προφυλάσσει από την εποχική γρίπη και τις επιπλοκές της.

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο: Συμπτώματα και θεραπεία

Τα συμπτώματα μπορεί να είναι σωματικά και ψυχικά. Ποια είναι και πώς τα αντιμετωπίζουμε.

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Οστεοπόρωση: από τη διάγνωση στη θεραπεία

'Aτομα που πάσχουν από οστεοπόρωση κινδυνεύουν σε μεγάλο βαθμό να πάθουν κάποιο κάταγμα το οποίο πολλές φορές, ανάλογα με το βαθμό της νόσου, προκαλείται χωρίς να ασκηθεί αξιόλογη δύναμη.

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής χαρακτηρίζεται από υιοθέτηση ανθυγιεινών τροφικών επιλογών, αύξηση της ενεργειακής πρόσληψης και μειωμένη σωματική δραστηριότητα. Υπολογίζεται πως 1 δισεκατομμύριο άτομα τουλάχιστον είναι οι υπέρβαροι και από τους οποίους 300 εκατομμύρια είναι παχύσαρκοι.

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Κοινό κρυολόγημα και πρόληψη

Η κλινική εικόνα της νόσου χαρακτηρίζεται από καταρροή, ρινική απόφραξη, βήχα, πταρμό, ελαφρύ πονοκέφαλο, κακουχία, και σε μερικές περιπτώσεις συνοδεύεται από χαμηλό πυρετό.

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

COMPUTER IMAGING: Δείτε από πριν το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής

Είναι ελκυστικό να βλέπει κάποιος ή κάποια πριν μια επέμβαση ρινοπλαστικής το πώς θα είναι μετά από αυτήν. Η εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών, μας επιτρέπει να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα.

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Παιδί και στρες: Οι κυριότερες πηγές στρες στα παιδιά

Στις μέρες μας, τα επίπεδα του στρες ολοένα και αυξάνουν. Δυστυχώς, από μια τέτοια κατάσταση δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστα και τα παιδιά, τα οποία φαίνεται να αποτελούν μία ομάδα ιδιαίτερα ευπαθή σε αυτό.