Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2011

Ιός του Δυτικού Νείλου: Πώς μπορούμε να προστατευτούμε

Πολλά προσβεβλημένα άτομα δεν αναπτύσσουν συμπτώματα. Σε μικρότερο ποσοστό εμφανίζεται πυρετός με συμπτώματα ίωσης.

Τρίτη, 02 Αυγούστου 2011

Tα οφέλη από την εφαρμογή προγραμμάτων με συνδυασμένα εμβόλια

Τα συνδυασμένα εμβόλια παρέχουν πολλά πλεονεκτήματα για το παιδί, τον γονιό και το γιατρό. Επιπροσθέτως, επιτυγχάνουν μείωση του κόστους εμβολιασμού και συντελούν στην ευρύτερη κάλυψη του εμβολιασμού.

Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2011

Οι ιντερφερόνες και η δράση τους στην ΣΚΠ

Οι ιντερφερόνες έχουν εγκριθεί από τις νευρολογικές εταιρίες της Ευρώπης και της Αμερικής για την προφυλακτική θεραπεία της ΣΚΠ υποτροπιάζουσας και δευτεροπαθώς προϊούσας μορφής.

Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2011

Νεότερα δεδομένα για την οικογενειακή φύλαξη βλαστοκυττάρων

Οι προοπτικές των βλαστοκυττάρων σήμερα αποβλέπουν στη γονιδιακή θεραπεία των κληρονομικών ασθενειών και στην επαναχορήγηση των θεραπευμένων βλαστοκυττάρων στον ίδιο τον ασθενή.

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Καρδιά και καλοκαιρινές διακοπές

Γενικά το καλοκαίρι στην Ελλάδα δημιουργεί ευχάριστη και χαλαρή διάθεση λόγω της επαφής με τη θάλασσα και τη φύση έτσι οι καλοκαιρινές διακοπές γενικά ευνοούν τους ασθενείς με παθήσεις της καρδιάς.

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Τραύμα πρόσθιων δοντιών σε παιδιά

Ένα από τα συνήθη ατυχήματα, που συμβαίνουν στα παιδιά της νηπιακής και παιδικής ηλικίας, είναι ο τραυματισμός των προσθίων δοντιών. Η αντιμετώπιση και αποκατάσταση του τραύματος είτε είναι σε παιδικά, είτε σε μόνιμα δόντια, είναι απόλυτα επιτυχής, με προϋπόθεση, την όσο το δυνατόν άμεση και έγκαιρη επέμβαση του ειδικού παιδοδοντιάτρου.

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Οδηγίες για καλοκαιρινές διακοπές με ασφάλεια

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα περισσότερα παιδικά ατυχήματα συμβαίνουν το καλοκαίρι. Την εποχή αυτή κλείνουν τα σχολεία και αυτό σημαίνει περισσότερος ελεύθερος χρόνος για τα παιδιά, συχνά χωρίς επιτήρηση.

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Ανοσοθεραπεία

Η ανοσοθεραπεία (απευαισθητοποίηση) γίνεται με εκχυλίσματα αλλεργιογόνων (δηλαδή των ουσιών που προκαλούν τις αλλεργίες). Τα εκχυλίσματα προέρχονται από διάφορες βιολογικές πηγές που περιέχουν αλλεργιογόνα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ανοσιακή ανταπόκριση. Η ανοσοθεραπεία είναι μια προσπάθεια να μειωθεί η επίδραση που ασκεί το αντίσωμα (ανοσοσφαιρίνη Ε) που προκαλεί την αλλεργία μέσω σταδιακώς αυξανομένων δόσεων των ουσιών εκείνων στις οποίες έχει ευαισθητοποιηθεί ο ασθενής.

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Οξείες γαστρεντερίτιδες στα παιδιά

Οι οξείες γαστρεντερίτιδες, που συνήθως εμφανίζονται στα παιδιά, αλλά μπορεί να ταλαιπωρήσουν αρκετά και τους ενήλικες, μπορεί να χαλάσουν τις διακοπές σας, καθώς τα συμπτώματά τους -κυρίως εμετοί και διάρροιες- είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά, ακόμη και επικίνδυνα.

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Τι πρέπει να προσέχει ο διαβητικός το καλοκαίρι

Οι ζέστες προχωρούν, το καλοκαίρι κορυφώνεται και όλοι λίγο-πολύ, σχεδιάζουμε κάποιες διακοπές, σύντομες ή όχι. Κανένα πρόβλημα. Διάθεση και χρήματα να υπάρχουν. Τι γίνεται όμως με όσους πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη; Τι πρέπει να αποφύγουν, τι πρέπει να γνωρίζουν, τι πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους, ώστε να μην τους βγουν ξινές οι διακοπές;