Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

Nεότερα εμβόλια και εμβόλια δεύτερης γενιάς

Τα εμβόλια αυτά χρησιμοποιούνται για την πρόληψη νοσημάτων των οποίων δεν ήταν δυνατή μέχρι πρότινος η ανοσοποίηση, καθώς και εμβόλια κατά νοσημάτων για τα οποία υπήρχαν εμβόλια αλλά δεν ήταν αρκετά ανοσογόνα.

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

Είδη εμβολίων

Στόχος ενός εμβολίου είναι να επιφέρει ενεργό ανοσία προκαλώντας την απάντηση του αμυντικού συστήματος, αλλά και να δημιουργήσουν μνήμη στο αμυντικό σύστημα.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Μελάνωμα: Κακοήθης όγκος των μελανοκυττάρων

Η διαπίστωση ότι ένας σπίλος αλλάζει μορφολογία, ματώνει ή εμφανίζει κνησμό είναι λόγοι για να οδηγήσουν κάποιον στο γιατρό του χωρίς καθυστέρηση.

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Τα βασικά ερωτήματα του καρδιοπαθούς κάθε καλοκαίρι

καλό είναι να γνωρίζει ο καρδιοπαθής τι είναι καύσωνας και πώς θα τον αντιμετωπίζει. Καύσωνας δεν είναι κάθε υψηλή θερμοκρασία άνω των 35 βαθμών C .

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Τα εμβόλια στη μάχη κατά των λοιμωδών νόσων

Στη μάχη της ιατρικής κατά των λοιμωδών νόσων χρησιμοποιούνται τα εμβόλια, τα αντιβιοτικά φάρμακα και οι διάφορες ανοσοτροποποιητικές ουσίες. Τα εμβόλια συμβάλλουν στην καταπολέμησή τους δια μέσου της πρόληψης ενώ τα τελευταία έχουν συντελέσει σημαντικά στην επιτυχή θεραπεία τους.

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Αλλαγή φύλου

Πρόκειται για μια μεγάλη επέμβαση, που συχνότερα γίνεται σε δύο ή και τρία στάδια. Προκειμένου να υποστεί κάποιος αλλαγή ή σωστότερα διόρθωση φύλου είναι απαραίτητη η διαπίστωση από ειδικό ψυχολόγο και ψυχίατρο, ότι ο ασθενής είναι απόλυτα υγιής ψυχικά και ότι η απόφασή του δεν είναι απόρροια οποιασδήποτε ψυχικής διαταραχής.

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

Καλοκαιρινές διακοπές... στο σπίτι

Είναι φανερό ότι ένα διάστημα διακοπών μακριά από το σπίτι δεν μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να κάνετε κάποια πράγματα διαφορετικά, ακόμη κι αν δεν πάτε διακοπές ως συνήθως.

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

Αυτομέτρηση για καλύτερο έλεγχο του διαβήτη

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη, τα άτομα με διαβήτη θα πρέπει να καταγράφουν τακτικά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους, ώστε να κατανοούν καλύτερα τον τρόπο που επιδρούν οι συνήθειές τους.

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Σύννεφα από τη χρήση ενός αντικαπνιστικού φαρμάκου

Πρόσφατα, νέα σύννεφα προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα, σχετικά με τη χρήση της βαρενικλίνης για τη διακοπή του καπνίσματος.

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Βλαισός μέγας δάκτυλος (κότσι)

Ο ‘βλαισός μέγας δάκτυλος’, κοινώς κότσι, είναι μία συχνή ανατομική ανωμαλία του μεγάλου δακτύλου των ποδιών.