Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη νόσο του Πάρκινσον

Συνήθως πλήττει ανθρώπους άνω των 65 ετών και σε διπλάσιο ποσοστό άνδρες απ’ ό,τι γυναίκες. Κύρια αιτία ο εκφυλισμός ορισμένων κυττάρων του εγκεφάλου.

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011

Εγκυμοσύνη και σκλήρυνση κατά πλάκας

Oι γυναίκες με σκλήρυνση κατά πλάκας συχνά προβληματίζονται εάν θα πρέπει παρά την ασθένειά τους να προχωρήσουν με τον οικογενειακό προγραμματισμό τους.

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011

Ενδοσκοπική ενδορρινική διασφηνοειδική προσπέλαση για αδενώματα υπόφυσης

Τα αδενώματα της υπόφυσης προκαλούν πονοκέφαλο, οπτικές και ορμονικές διαταραχές.

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011

Η ακτινολογία σήμερα και οι νεότατες εξελίξεις

Οι νεότατες εξελίξεις της ακτινολογίας, τόσο στο διαγνωστικό όσο και στον επεμβατικό τομέα, παρουσιάστηκαν στο Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία, τον Δεκέμβριο του 2010.

Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2011

H αναγκαιότητα εμβολιασμού έναντι της γρίπης

Παγκοσμίως, 250.000 ως 500.000 θάνατοι συμβαίνουν ετησίως, κυρίως σε ηλικιωμένους, λόγω της εποχικής γρίπης και των επιπλοκών της.

Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2011

Γυναικολογικές νεοπλασίες: Αναγκαία η έγκαιρη διάγνωση

Οι διάφορες μορφές καρκίνου του γυναικείου γεννητικού συστήματος μαζί με τον καρκίνο του μαστού είναι επιδημιολογικά πολύ σημαντικές νοσολογικές οντότητες σε παγκόσμια κλίμακα.

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2011

Ναι στο αλάτι, αλλά με προσοχή

Η αυξημένη κατανάλωση αλατιού οδηγεί σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Η υπέρταση με τη σειρά της αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, έμφραγμα και νεφρική ανεπάρκεια.

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011

H ψυχολογική ‘αίσθηση’ της ηλικίας μας: Πότε πραγματικά γερνάμε;

Σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν ξεπεράσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως ο καρκίνος, συχνά παρατηρείται μία ιδιαίτερα αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή.

Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2011

Διατροφικές Διαταραχές: Όταν το φαγητό σε ‘τρώει’!

Αυτό το άρθρο απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τις κύριες και πιο συχνές διατροφικές διαταραχές που, όπως δείχνουν οι έρευνες, αρκετοί άνθρωποι βιώνουν στην εποχή μας.

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Καρκίνος του τραχήλου: Συστηματική πρόληψη, έλεγχος και προστασία

O καρκίνος του τραχήλου της μήτρας συνεχίζει να κατέχει τη δεύτερη θέση σε ότι αφορά νεοπλάσματα του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος, εμφανίζοντας αύξηση στις αναπτυσσόμενες χώρες.