Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Αφαίρεση ινομυωμάτων

Η ινωμυοματεκτομή είναι η χειρουργική διαδικασία που γίνεται για την αφαίρεση ινωμυοματων, οι οποίοι είναι οι πιο συνήθεις όγκοι στις γυναίκες με επικράτηση 20-50%.

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Γυναικολογική Χειρουργική χωρίς τομές

Χειρουργικές επεμβάσεις μέσω του ομφαλού εφαρμόζονται πλέον στην χώρα μας αντιμετωπίζοντας σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα χωρίς τομές και πόνο.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

H κοινωνική συμπεριφορά αποτελεί παράγοντα κινδύνου;

Η σχέση καρδιάς και εγκεφάλου, πολλές φορές, είναι καθοριστική για την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς που φαίνεται ότι σχετίζεται με συγκεκριμένες παθήσεις.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

Επιστήμονες ανακαλύπτουν τα πρώτα γονίδια για τον τραυλισμό

Το Αμερικανικό Ίδρυμα για τον Τραυλισμό υποδέχεται με ενθουσιασμό τα αποτελέσματα νέας έρευνας.

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

Τι είναι το γλαύκωμα

Το γλαύκωμα είναι μια ομάδα οφθαλμικών παθήσεων που προκαλούν βλάβη του οπτικού νεύρου, μια χρόνια εξελικτική νευροπάθεια που συνήθως συνοδεύεται από αύξηση της ενδοφθάλμιας πίεσης.

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010

Μάθετε τα σημάδια του αυτισμού

Οι έρευνες δείχνουν σήμερα ότι παιδιά ηλικίας έως 1 έτους μπορεί να παρουσιάζουν σημάδια αυτισμού. Το σημαντικότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε ως γονέας ή κηδεμόνας είναι να μάθετε τα πρώιμα σημάδια του αυτισμού και να γνωρίζετε τα βασικά χαρακτηριστικά ανάπτυξης που το παιδί σας πρέπει να έχει σε διάφορες ηλικίες.

Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2010

Ερμηνεύοντας αλλιώς…. την κατάθλιψη

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι, που ως παιδιά έκαναν περήφανους τους γονείς τους, θα πρέπει να έχουν μια ισχυρή και σταθερή αυτοπεποίθηση. Συμβαίνει όμως ακριβώς το αντίθετο.

Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010

Αλλεργία και πρόληψη

Στην αλλεργία, παθολογικές καταστάσεις όπως το άσθμα, η ρινίτιδα, η κνίδωση, η αναφυλαξία, εκδηλώνονται ως αποτέλεσμα υπερευαισθησίας του οργανισμού σε ουσίες του περιβάλλοντος που ονομάζονται αλλεργιογόνα.

Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010

Υπολογιστικά καθοδηγούμενη εμφυτευματολογία

Η υπολογιστικά καθοδηγούμενη εμφυτευματολογία είναι η διαδικασία με την οποία με χρήση κατάλληλου λογισμικού γίνεται το σχέδιο θεραπείας της τοποθέτησης του εμφυτεύματος.

Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010

Γνωστική αποκατάσταση μετά από εγκεφαλικά επεισόδια

Οι παθήσεις του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος αναμφισβήτητα έχουν πολλαπλά αίτια και διαγνωστική και κλινική πορεία με αποτέλεσμα να διαχωρίζονται σε κατηγορίες.