Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2009

Η πλήρης συνταξιοδότηση δεν ωφελεί

Δύο μεγάλες επιστημονικές μελέτες, μία από το Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ και μία από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ αποδεικνύουν ότι όσο λιγότερο ενεργοποιείται ο εγκέφαλος του ανθρώπου τόσο αυξάνει η πιθανότητα των εγκεφαλικών διαταραχών και της εκδήλωσης άνοιας.

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009

Η χρήση του extracorporeal shockwave στην ασβεστοποιό τενοντίτιδα

Το extracorporeal shockwave είναι μια σύγχρονη συντηρητική ανώδυνη μορφή θεραπείας που μεταφέρει ακουστικά κύματα ή ακουστική ενέργεια σε παθολογικές περιοχές του σώματος, διεγείροντας τον μηχανισμό επούλωσής του.

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009

Διαβήτης και ακρωτηριασμοί: Υπάρχει πρόληψη;

Οι επιπλοκές από τα πόδια, λόγω του διαβήτη, είναι η πιο σοβαρή κατάσταση και προκαλούν το φόβο των ασθενών.

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009

Τριχόπτωση - φαλάκρα: δυο συνήθη παθολογικά προβλήματα

Η τριχόπτωση και η αλωπεκία οφείλονται στην κακή διατροφή, σε συστηματικά οργανικά νοσήματα, σε διαταραχή ορμονών, σε τοπικά νοσήματα, σε φάρμακα, σε ψυχολογικούς παράγοντες, σε επιθετικούς κοσμητικούς χειρισμούς της τρίχας, σε κακές συνήθειες, σε κακή κληρονομικότητα.

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009

Ενδογενής και εξωγενής κατάθλιψη

Θα μπορούσαμε να κάνουμε μία κάπως ‘απλή’ διάκριση της κατάθλιψης σε Εξωγενή ή Ενδογενή, με κριτήριο αν αυτή επέρχεται ως αποτέλεσμα σε καταστάσεις προκαλούμενες από το περιβάλλον ή αν οφείλεται σε μία τάση του ανθρώπου προς αυτήν την ψυχική διάθεση, ανεξάρτητα από το πώς τον επηρεάζει το περιβάλλον.

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009

Αισθητική ορθοδοντική: Δεν ισιώνει μόνο τα στραβά δόντια

Η Ορθοδοντική όπως την γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι το κομμάτι εκείνο, ή η ειδικότητα της Οδοντιατρικής που ασχολείται με τα σιδεράκια και ισιώνει τα στραβά δόντια στα παιδιά. Εκείνο που δεν είναι πλατιά διαδεδομένο είναι ότι η Ορθοδοντική δεν ασχολείται μόνο με αυτό.

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

Η προετοιμασία για ταξίδι σε μακρινό προορισμό

Πριν το ταξίδι μας θα πρέπει να επισκεφτούμε τον ειδικό ιατρό, ώστε να μας ενημερώσει ποιες ‘τροπικές ασθένειες’ ενδημούν στον προορισμό μας. Ποιο είναι το κλίμα την εποχή που θα ταξιδεύσουμε στον προορισμό μας.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009

8 ερωτήσεις για την παχυσαρκία

Πότε το αυξημένο βάρος μπορεί να προκαλέσει παθολογικά προβλήματα;

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009

Όχι πια πόνος από την ένεση στον οδοντίατρο

Γιατί να προκαλεί φόβο η επίσκεψη στον οδοντίατρο; Στατιστικές έρευνες στην Ευρώπη και την Αμερική έχουν δείξει ότι ο βασικός λόγος που οι ασθενείς καθυστερούν την ετήσια επίσκεψή τους στον οδοντίατρο είναι ο φόβος της βελόνας και της ένεσης.

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

Η βλάβη της καρδιάς στο έμφραγμα

Σήμερα οι προσπάθειες των ερευνητών καρδιολόγων επικεντρώνονται στο πώς φαρμακευτικά θα ενισχύσουν τους προστατευτικούς μηχανισμούς της καρδιάς έτσι ώστε το έμφραγμα να γίνει μία ακίνδυνη και ανώδυνη αρρώστια.