Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2009

Ινοκυστικοί μαστοί: Μια καλοήθης πάθηση

Η ινοκυστική νόσος του μαστού που απαντάται σε πολλές γυναίκες, είναι μια καλοήθης πάθηση που προκαλεί πόνο στο στήθος, κύστεις και καλοήθη οζίδια.

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2009

Εμβόλια και σωστή διατροφή

Η άποψη ότι υγιές παιδί σημαίνει υγιής ενήλικος θεωρείται πλέον δεδομένη. Έτσι, ο ρόλος του προληπτικού εμβολιασμού και των ορθών διατροφικών συνηθειών έχει αυξημένη βαρύτητα. Ποια είναι τώρα τα νέα δεδομένα και ποια καινούργια όπλα έχει στη φαρέτρα της η επιστήμη;

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2009

Πώς να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας

Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι να ενισχυθεί η φύση και να ξεπεραστούν τυχόν δυσκολίες της σύλληψης.

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2009

Η επίδραση του άγχους στην άμυνα του οργανισμού μας

Oταν το άγχος διαρκεί εβδομάδες ή και μήνες, μπορεί να εξασθενήσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να καταστήσει τον οργανισμό ιδιαιτέρως ευπαθή σε ποικίλες ασθένειες.

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2009

Τα συμπτώματα του αυτισμού

Υπολογίζεται ότι 67 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως είναι άτομα με αυτισμό, ενώ τα παιδιά που θα διαγνωστούν με αυτισμό φέτος θα είναι περισσότερα από ότι συνολικά τα παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη, με καρκίνο και με έιτζ.

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009

Η αναισθησία στην πλαστική χειρουργική

Ο αναισθησιολόγος κατά τη διάρκεια της επέμβασης παίζει τον ρόλο του παθολόγου, του καρδιολόγου, του πνευμονολόγου, του αλλεργιολόγου και γενικά του εντατικολόγου του χειρουργείου και για αυτό πρέπει να είναι πάρα πολύ καλά εκπαιδευμένος και καταρτισμένος.

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009

Οδηγίες για τις πενθήμερες εκδρομές

Συμβουλές για τους νέους που θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη πενθήμερη εκδρομή με το σχολείο.

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009

Φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση μετά από μικροχειρουργική δισκεκτομή

Το χειρουργείο στη σπονδυλική στήλη πάντα υπήρξε απευκταίο γεγονός, για τον κάθε ασθενή πάσχοντα από βλάβες, κακώσεις και παθήσεις στη σπονδυλική στήλη και τα ανατομικά της, όπως οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι, οι σπόνδυλοι και άλλες δομές της. Παρ' όλα αυτά, είναι περιπτώσεις που καθίσταται απαραίτητο, αναπόφευκτο και επιβεβλημένο.

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009

Παχυσαρκία και Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών δεν είναι απλώς αισθητικό ζήτημα ή διαταραχή της αναπαραγωγής, αλλά ένα μεταβολικό πρόβλημα με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών. Η εμφάνιση της παχυσαρκίας, μάλιστα, επιδεινώνει τις κλινικές εκδηλώσεις και επιπλοκές.

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009

Νευρική ανορεξία

Συχνά οι έφηβες θεωρούν ότι για να είναι αποδεκτές από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο θα πρέπει να ακολουθήσουν αυτά τα πρότυπα. Σε κάποια κορίτσια όμως, η αύξηση ή μείωση του βάρους τους γίνεται έμμονη ιδέα.