Διατροφή

Ας βάλουμε και λαχανικά στο γκριλ

Τα λαχανικά στο γκριλ αποκτούν ακόμα πιο πλούσια γεύση, ή μπορεί και να αλλάξουν εντελώς. Ας δούμε τις καλύτερες επιλογές.


Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022, 18:28

Θοδωρής Διάκος
Συντάκτης - Δημοσιογράφος

Το γκριλ δεν είναι μόνο για κρέας. Για την ακρίβεια, το κρέας μας πρέπει πάντα να συνοδεύεται από άφθονα λαχανικά. Και η ερώτηση είναι η εξής: Γιατί να μην βάλουμε και τα λαχανικά στο γκριλ; Έχουμε συνηθίσει να τα τρώμε είτε ωμά, είτε μαγειρεμένα σε διάφορες συνταγές, αλλά το γκριλ δεν αναφέρεται συχνά.

Και αυτό είναι άδικο, επειδή η γεύση τους γίνεται ακόμα πιο πλούσια. Ας δούμε τις καλύτερες επιλογές που έχουμε.

Κολοκυθάκια

Είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες, επειδή αποτελούνται κατά βάση από νερό. Το γκριλάρισμα δεν θα τα αφυδατώσει με τον ίδιο τρόπο που θα συμβεί στο τηγάνι, με αποτέλεσμα η υφή τους να είναι άκρως ικανοποιητική, και κάθε μπουκιά να έχει πλούσια, καπνιστή γεύση.

Πιπεριές

Η φλούδα τους όταν ξεροψήνεται είναι απίστευτη, αλλά και η σάρκα τους γλυκαίνει, κάνοντάς τις πιο νόστιμες ακόμα και για όσους δεν τις αγαπούν ιδιαίτερα. Επιπλέον, περιέχουν τεράστιες ποσότητες βιταμίνης C - άρα ακόμα και αν χάνουν λίγη με τη θερμότητα, πάλι θα σας βοηθήσουν να πάρετε τη δόση της ημέρας.

Μπάμιες

Αγοράστε τις ωμές και περάστε τις σε ξυλάκια. Μην κόψετε τις άκρες και ψήστε τις στο γκριλ ολόκληρες, όχι όμως για πολλή ώρα. Αυτό θα προλάβει τη δημιουργία της γλίτσας που τις κάνει τόσο απεχθείς από τόσο πολύ κόσμο. Οι μπάμιες είναι εκπληκτική πηγή φυτικών ινών, καθώς και φολικού οξέος και μαγνησίου.

Ντομάτες

Έχετε έναν πολύ καλό λόγο για να ψήσετε τις ντομάτες: Το λυκοπένιο. Είναι ένα αντιοξειδωτικό που γίνεται πιο εύκολο να απορροφηθεί από τον οργανισμό με τη θερμότητα. Η γεύση της ντομάτας, επίσης, μπορεί να αλλάξει εντελώς με το ψήσιμο, εντείνοντας είτε τη γλύκα, είτε την οξύτητά της.

Μανιτάρια

Στο γκριλ θα αποκτήσουν από περισσότερο υφή κρέατος σε σχέση με τον φούρνο και θα είναι πολύ καλή προσθήκη πρωτεΐνης στο πιάτο σας, μαζί με μια καλή δόση φυτικών ινών και μηδέν κορεσμένα λιπαρά.

Κρεμμύδι

Το κρεμμύδι στο γκριλ γλυκαίνει, χάνει το χαρακτηριστικό του κάψιμο και προσφέρει μια γερή δόση αντιοξειδωτικών. Κόψτε το σε χοντρές φέτες για να το ψήσετε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων