Ερευνητές ανέπτυξαν νέο όπλο και τεχνική που χρησιμοποιεί ένα είδος ‘’υπερηχητικού ανεμοστρόβιλου’’ για να διασπάσει θρόμβους στον εγκέφαλο.
Η νέα μέθοδος δρα πιο γρήγορα από υπάρχουσες τεχνικές απομάκρυνσης θρόμβων που δημιουργήθηκαν σε in vitro μοντέλο θρόμβωσης εγκεφαλικών φλεβών και φλεβωδών κόλπων. Ο Xiaoning Jiang, δήλωσε ότι η νέα του εργασία χρησιμοποιεί ''υπέρηχο ανεμοστρόβιλο'', όπου τα κύματα έχουν ελικοειδές μέτωπο.
Με βάση τη δοκιμή, η μέθοδος απομακρύνει πιο γρήγορα θρόμβους λόγω- σε μεγάλο βαθμό- της διατμητικής τάσης που προκαλείται από το κύμα στροβιλισμού.
Tο νέο εργαλείο αποτελείται από μετατροπέα που έχει σχεδιαστεί για να παράγει την ελικοειδή επίδραση και είναι αρκετά μικρός ώσε να ενσωματώνεται σε καθετήρα ο οποίος στη συνέχεια μπαίνει στο κυκλοφορικό σύστημα προς το μέρος του θρόμβου.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν αίμα αγελάδας σε τρισδιάστατης εκτύπωσης μοντέλο της θρόμβωσης εγκεφαλικών φλεβών και φλεβωδών κόλπων.
Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία οι φαρμακευτικές παρεμβάσεις για τη διάλυση θρόμβων χρειάζονται τουλάχιστον 15 ώρες- μέσο όρο τις 29. Στην in vitro δοκιμή, λένε οι ερευνητές πως μπόρεσαν να τον διασπάσουν σε λιγότερο από μισή ώρα.
Οι ερευνητές έκαναν πειράματα σε δείγματα φλεβών ζώων. Τα πειράματα δεν ανακάλυψαν βλάβη στα τοιχώματα των αγγείων ούτε σημαντική βλάβη στα ερυθρά αιμοσφαίρια.
Πηγές:
Research
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}