Περιέχει λυκοπένιο
Το καρπούζι οφείλει το χρώμα του στο αντιοξειδωτικό λυκοπένιο.
Έρευνες δείχνουν ότι ενδεχομένως μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου για καρκίνο και διαβήτη ως μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Το καρπούζι έχει περισσότερο λυκοπένιο από τα άλλα φρούτα και λαχανικά. Επιλέξτε ένα με έντονη κόκκινη σάρκα και όσο πιο ώριμο τόσο το καλύτερο.
Προστασία από τον ήλιο
Ορισμένες χρωστικές βοηθούν στην προστασία φυτών από τον ήλιο. Η κατανάλωσή τους μπορεί επίσης, πιθανόν, να προστατεύει το δέρμα- τουλάχιστον λίγο.
Το λυκοπένιο ενδεχομένως μπορεί να κάνει λιγότερο πιθανό το έγκαυμα από τον ήλιο. Δεν είναι όμως σίγουρο, οπότε συνεχίστε να φοράτε το αντηλιακό με SPF 30 ή υψηλότερο, καθημερινά.
Πιο υγιής καρδιά
Το καρπούζι είναι πλούσιο σε ένα αμινοξύ, την κιτρουλίνη, που ενδεχομένας συμβάλλει στη ροή αίματος και μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση.
Η καρδιά επίσης αγαπά το λυκοπένιο του καρπουζιού.
Ερευνες δείχνουν ότι ενδεχομένως μπορεί να μειώσει το κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Ο τρόπος ζωής σας επηρεάζει την υγεία της καρδιάς. Επομένως εξασφαλίστε ότι ασκείστε ,δεν καπνίζετε, περιορίστε τα κορεσμένα λιπαρά και ακολουθείτε τις συμβουλές του γιατρού σας.
Προστατεύει τις αρθρώσεις
Το καρπούζι περιέχει βήτα κρυπτοξανθίνη, που ενδεχομένως μπορεί να προστατεύει τις αρθρώσεις από φλεγμονή. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι με τον καιρό θα μπορούσε να κάνει λιγότερο πιθανό να εμφανίσει κάποιος ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Ωφέλιμο για τα μάτια
Μια μεσαία φέτα περιέχει το 9-11% της βιταμίνης Α που χρειάζεστε καθημερινά. Αυτή η θρεπτική ουσία είναι μια από τις σημαντικές για τη διατήρηση της υγείας των ματιών. Οι τροφές είναι ο καλύτερος τρόπος να λαμβάνετε όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός σας.
Ενυδάτωση
Το καρπούζι περιέχει 92% νερό, οπότε είναι απλός τρόπος να παραμένετε ενυδατωμένοι. Κάθε κύτταρό σας χρειάζεται νερό. Ακόμα και μια μικρή έλλειψη μπορεί να σας φέρει κούραση. Αν πάθετε αφυδάτωση, αυτή μπορεί να γίνει τόσο σοβαρή ώστε να χρειαστείτε ενδοφλέβια χορήγηση υγρών.
Ανακουφίζει το δέρμα
Οι βιταμίνες A, B6, και C στο καρπούζι βοηθούν το δέρμα να μένει μαλακό και απαλό. Επειδή περιέχει νερό, το καρπούζι επίσης μπορεί να γίνει μια καλή μάσκα. Ανακατέψτε ένα κουτάλι χυμό καρπουζιού με την ίδια ποσότητα γιαουρτιού. Απλώστε στο πρόσωπό σας για να αφαιρέσετε το ξηρό, θαμπό δέρμα και αφήστε τη μάσκα για 10 λεπτά. Ξεπλύντε και σκουπίστε.
Ικανοποιεί την όρεξη για γλυκό
Ένα κυπελάκι παγωτό θα σας στοιχίσει περίπου 300 θερμίδες. Μπορείτε να ευχαριστηθείτε την ίδια ποσότητα καρπουζιού με μόνο 45,6 θερμίδες. Σε αντίθεση με άλλα επιδόρπια, δεν έχει λιπαρά, χοληστερίνη και αλάτι.
Επίσης, το νερό που περιέχει βοηθά να παραμένετε πιο πολλή ώρα χορτάτοι.
Ενισχύει την άσκηση
Η υψηλή περιεκτικότητα του καρπουζιού σε νερό, τα αντιοξειδωτικά και τα αμινοξέα του ενδεχομένως οδηγούν σε καλύτερη άσκηση.
Εχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, μέταλλο που θα μπορούσε να μειώσει τις κράμπες στο γυμναστήριο. Μπορείτε να πιείτε χυμό από καρπούζι μετά την άσκηση, επίσης. Με αυτό θα μπορούσατε να αποφύγετε τον πόνο στους μυς -αρκεί να μην το έχετε παρακάνει με την άσκηση.
Δεν αυξάνει το σάκχαρο
Προσπαθείτε να διατηρείτε χαμηλά τα επίπεδα του σακχάρου σας; Το καρπούζι έχει ευτυχώς γλυκαιμικό δείκτη 80, περίπου τον ίδιο με ένα μπολ κορνφλέικς. Εχει λίγους υδατάνθρακες. Αυτό σημαίνει ότι το γλυκαιμικό του φορτίο είναι 5. Χαρείτε λοιπόν μια φέτα χωρίς τύψεις.
Εύκολο στην πέψη
Αν πάσχετε από νόσο του πεπτικού, όπως κολίτιδα ή νόσο του Crohn, η λίστα του τι να μην τρώτε όταν έχετε έξαρση μπορεί να είναι μεγάλη. Μπορείτε να βάλετε το καρπούζι στη θετική λίστα των τροφίμων που μπορείτε να τρώτε. Είναι μαλακό, σαρκώδες φρούτο, εύκολο στην πέψη- ακόμα και ενός φλεγμαίνοντος εντέρου.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}