Σε πρόσφατη έρευνα στο The American Journal of Clinical Nutrition, εξετάστηκε η επίδραση της κανέλας στη ρύθμιση της γλυκόζης όταν προστίθεται καθημερινά στα γεύματα.
Η μελέτη αποτελεί τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή δοκιμή 12 εβδομάδων και αποκάλυψε ότι η χορήγηση μόνο 4 γρ συμπληρωμάτων κανέλας καθημερινά για 4 εβδομάδες μειώνει σημαντικά τη γλυκόζη σε παχύσαρκους και υπέρβαρους ανθρώπους με προδιαβήτη.
Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το μικροβίωμα παίζει ρόλο στη σχέση.
Η μελέτη υπογραμμίζει τα οφέλη της κανέλας και άλλων μπαχαρικών πλούσιων σε πολυφαινόλες στις χρόνιες νόσους και στη βελτίωση της υγείας.
Συμμετείχαν 18 ενήλικες και τα αποτελέσματα έδειξαν οτι η κανέλα μείωσε τα επίπεδα γλυκόζης νηστείας ουσιαστικά σε ασθενείς έναντι της ομάδας ελέγχου.
Παρέμβαση 4 εβδομάδων, μετά τη φάση εκτέλεσης των 2 εβδομάδων, με χορήγηση 4 γραμμαρίων κανέλας ή placebo έγινε στους συμμετέχοντες με τη μορφή 32 καψουλών (250 γρ ημερησίως). Καταγράφηκαν οι προσλήψεις τροφίμων σε καθημερνή βάση και η συμμόρφωση στη διατροφή.
Μετριόταν συνεχώς η γλυκόζη και οποιαδήποτε ενόχληση καταγραφόταν από τους συμμετέχοντες.
Η μεταγευματική γλυκόζη και συγκεντρώσεις ινσουλίνης δεν διέφεραν πολύ μεταξύ των συμμετεχόντων.
Όμως, τάσεις στη ρύθμιση γλυκόζης άλλαζαν ταχύτερα, πιο έντονα και με οφέλη σε αυτή την ομάδα.
Η έρευνα έδειξε ότι χορήγηση ακόμα και 4 γρ κανέλας όταν καταναλώνονται με τα γεύματα καθημερνά, ενδεχομένως μπορεί να βελτιώσει τον προδιαβήτη και να μειώσει τον κίνδυνο για διαβήτη σε υπέρβαρους ενήλικες.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}