Ομάδα ερευνητών του University of Illinois Urbana-Champaign και του Universidade de São Paulo τροποποίησαν γενετικά μια καφέ αγελάδα στη Βραζιλία ώστε να παράγει ανθρώπινη ινσουλίνη στο γάλα της.
Για την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Biotechnology Journal, ερευνητές ενσωμάτωσαν ανθρώπινο τμήμα DNA που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή προϊνσουλίνης σε έμβρυα αγελάδας.
Μεσω εξελιγμένων γενετικών τεχνικών εξασφάλισαν ότι το γονίδιο ανθρώπινης ινσουλίνης θα ήταν μόνο ενεργό στους μαστικούς ιστούς εμποδίζοντας την ινσουλίνη να εισχωρήσει στο κυκλοφορικό της αγελάδας και να εστιαστεί η παραγωγή μόνο στο γάλα.
Η σημαντική εξέλιξη προέκυψε όταν γενετικά τροποποιημένη αγελάδα, αφού έφτασε σε ώριμη ηλικία, παρήγαγε γάλα που δεν περιείχε μόνο προϊνσουλίνη αλλά ινσουλίνη επίσης.
Η εξέλιξη δεν ήταν αναμενόμενη αρχικά, καθώς στόχος ήταν να ‘’καθαριστεί’’ η προϊνσουλίνη σε ινσουλίνη εξωτερικά. Όμως ο μαστικός αδένας αυτόνομα επεξεργάστηκε την προϊνσουλίνη σε ενεργό ινσουλίνη, υπογραμμίζοντας τη ’’μαγική’’ αποτελεσματικότητα αυτού του φυσικού συστήματος.
Παρά τη χαμηλότερη από την αναμενόμενη παραγωγή, η παρουσία ινσουλίνης και προϊνσουλίνης στο γάλα ήταν σαφής.
Υπολογισμοί υποδεικνύουν εντυπωσιακή δυνατότητα για παραγωγή ινσουλίνης .
Αν μια αγελάδα θα μπορούσε να παράγει ένα γραμμάριο ινσουλίνης ανα λίτρο γάλακτος και δεδομένης της τυπικής παραγωγής μιας αγελάδας, η παραγωγή ινσουλίνης θα ήταν πολύ μεγάλη.
Μελλοντικά, οι ερευνητές σκοπεύουν να τελειοποιήσουν την τεχνική με επανακλωνοποίηση και βελτιστοποίηση της διαδικασίας γαλακτοφορίας.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}