Ο βασικός παράγοντας της σύνθεσης του διαιτολογίου για τις υπερλιπιδαιμίες είναι η μείωση του λίπους της διατροφής.
Ο απαραίτητος στόχος επίσης είναι το ιδανικό βάρος του ατόμου για να μην επιβαρύνουμε την ασθένεια.
- Λιπίδια Λίπος: μέσο όρο 30% των ολικών θερμίδων
κορεσμένα λίπ. οξέα: 10%
ακόρεστα λίπ. οξέα: 20%
(μονοακόρεστα 10%, πολυακόρεστα 10%). - Πρωτεΐνες: η πρόσληψη τους πρέπει να μην υπερβαίνει το 20% των ολικών θερμίδων του διαιτολογίου.
- Υδατάνθρακες: το ποσοστό τους να είναι γύρω στο 50% των ολικών θερμίδων.
- Μείωση του σωματικού βάρους, με στόχο το ιδανικό βάρος
- Αύξηση της σωματικής δραστηριότητας του ατόμου, άθληση, σωματική άσκηση λόγω αύξησης μεταβολισμού
- Μείωση πρόσληψης χοληστερόλης και κορεσμένων λιπών
- Αύξηση πρόσληψης πολυακόρεστων λιπαρών οξέων
- Αύξηση πρόσληψης άπεπτων φυτικών ινών, προσθέτοντας στην διατροφή του ατόμου, πολλά λαχανικά, φρούτα, ψωμί πιτυρούχο και μη αποφλοιωμένα δημητριακά.
Βούτυρο, μαργαρίνη, ξηροί καρποί, γλυκά με πολλά λιπαρά, μπισκότα, βουτήματα, κέϊκ, παγωτά, γάλα πλήρες και όλα τα γαλακτομικά με λίπος (τυρί, γιαούρτι), μπέικον, εντόσθια, παχιά ψάρια, κρέμα γάλακτος, φυτικά λάδια, κρόκος αυγού, πατατάκια, γαριδάκια, κρέατα σε κονσέρβα, λαρδί, τηγανητά, σοκολάτες, πέτσα από κοτόπουλο, αβοκάντο, καρύδα, όλα τα παχειά κρέατα (αρνί, βοδινό, χοιρινό), όλα τα αλκοολούχα, όλα τα αλλαντικά.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}