Όπως είχε γράψει προ μηνών το Euro2day.gr, η μαζική είσοδος ασθενών από την αφρικανική χώρα, σε συνδυασμό με τους συνοδούς τους που διέμεναν σε ξενοδοχεία, απέφεραν υψηλό τζίρο και ανάλογα κέρδη στις προαναφερόμενες εισηγμένες εταιρείες.
Οι ασθενείς ήταν πολλοί, τα τιμολόγια ικανοποιητικά και οι πληρωμές από τη λιβυκή πρεσβεία μόλις μέσα σε ένα μήνα (σε αντίθεση με τα πόσα… τέρμινα περιμένουν οι κλινικές από τα ασφαλιστικά ταμεία).
Όλα λοιπόν πήγαιναν καλά μέχρι περίπου και τον Μάρτιο, όταν ανέλαβε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και κατάλαβε πως στην πράξη -λόγω ανοργανωσιάς του Υπουργείου- δεν γνώριζε η χώρα ποιος (Λίβυος) μπαίνει και ποιος βγαίνει.
Η ουσία είναι πως ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, με δύο αποτελέσματα.
Πρώτον, να κάνει μεγάλη 'κοιλιά' ο αριθμός των Λίβυων που έρχονται στη χώρα και παράλληλα να έχει περιοριστεί δραστικά ο αριθμός των δύο πλευρών.
Δεύτερον, να σταματήσει η λιβυκή πρεσβεία να πληρώνει, μέχρι νεωτέρας…
Και τρίτον, να έχει τεθεί και κάποιο ζήτημα που σχετίζεται με τις χρεώσεις.
Έτσι στον κλάδο της υγείας και στα ξενοδοχεία (το President διέκοψε τη σύμβαση στις 31/3/2012 και δεν έχει ανοίγματα) υπάρχουν υπόλοιπα που φαίνεται να υπερβαίνουν με άνεση τα 100 εκατ. ευρώ.
Οι αισιόδοξοι (που είναι και οι περισσότεροι) πιστεύουν ότι η Λιβύη θα πληρώσει μόλις τα δύο κράτη καταλήξουν σε νέα συμφωνία, επισημαίνοντας πικρόχολα πως 'μακάρι και το ελληνικό δημόσιο να μας πλήρωνε με τέτοια καθυστέρηση…'.
Κάποιοι απαισιόδοξοι βέβαια, φοβούνται και έχουν αρχίσει να τους ζώνουν τα φίδια…
Και όλοι μαζί, κατηγορούν για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση για το πόσο ερασιτεχνικά χειρίστηκε ένα ζήτημα που θα μπορούσε να φέρει πολύ συνάλλαγμα και μάλιστα σε βάθος χρόνου…
Πηγές:
Euro2day.gr
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}