Επιστήμη & Ζωή

Μια καλή δίαιτα περιλαμβάνει πολλές τροφές με αντικαρκινικές ιδιότητες

H απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρκίνου, αν κάποιος είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος, αλλά δεν είναι όλα τα διατροφικά σχήματα αποτελεσματικά στη μείωση του κινδύνου, σύμφωνα με ειδικό.

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011, 18:55

H απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρκίνου, αν κάποιος είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος, αλλά δεν είναι όλα τα διατροφικά σχήματα αποτελεσματικά στη μείωση του κινδύνου, σύμφωνα με ειδικό.

Δίαιτες που βοηθούν στην πρόληψη έναντι του καρκίνου είναι αυτές που ενθαρρύνουν τις μακροπρόθεσμες αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και παράλληλα παρέχουν ποικιλία επιλογών από όλες τις ομάδες τροφίμων, εξηγεί η διατροφολόγος Daxaben Amin, του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Η μεσογειακού τύπου διατροφή προάγει τη διαρκή δέσμευση για την καλή διατροφή και συμφωνεί με πολλές από τις οδηγίες διατροφής για την πρόληψη του καρκίνου και της καρδιοπάθειας, όπως.

Άλλη καλή διατροφή είναι αυτή που αφορά την κατανάλωση 6 έως 7 μικρών γευμάτων την ημέρα αντί για τα συνήθη 3 μεγάλα γεύματα. Προσφέρει τα ακόλουθα οφέλη πρόληψης του καρκίνου.

Η Amin, δήλωσε ότι διατροφικά σχήματα που ενθαρρύνουν βραχυπρόθεσμη αλλαγή συνήθως δεν παρέχουν στον οργανισμό τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται σε καθημερινή βάση. Οι συγκεκριμένες δίαιτες ανήκουν στην κακή λίστα.

Δίαιτες χωρίς γλουτένη γίνονται δημοφιλείς, αλλά οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να την επιλέγουν αν δεν έχουν κοιλιακή νόσο, συμβουλεύει η Amin. Η διατροφή χωρίς γλουτένη σημαίνει την αποφυγή τροφών με προϊόντα ολικής αλέσεως που είναι υψηλά σε ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.

Όλα προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβη που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο.

Οι δίαιτες που δεν έχουν υδατάνθρακες αποτελούν ακόμα μια κακή επιλογή. Η ολοκληρωτική απόσυρση των υδατανθράκων στερεί τον οργανισμό από την πρωταρχική πηγή ενέργειας και από ορισμένες σημαντικές για την καταπολέμηση του καρκίνου τροφές-λαχανικά, φρούτα, προϊόντα ολικής αλέσεως και φασόλια.

Αντί να καταργείτε τους υδατάνθρακες, σημειώνει η ειδικός, να τους επιλέγετε σοφά. Επιλέγετε προϊόντα ολικής άλεσης αντί για κέικ, μπισκότα και άλλες τροφές που παρασκευάζονται με κατεργασμένα σιτηρά και σάκχαρα, προτείνει η Amin.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων