Νέα κινεζική έρευνα αποκαλύπτει ότι ακόμα και χαμηλές δόσεις αλκοόλ μπορούν να βλάψουν άμεσα τον εγκέφαλο, αν και όχι μόνιμα.
Ο Dr. Lingmei Kong, από το Πανεπιστήμιο Shantou, στην Κίνα, ανακοίνωσε τα ευρήματα στο 21ο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής ένωσης Νευρολόγων, στη Λισαβόνα.
Οι συμμετέχοντες δεν εμφάνισαν μόνο αντίδραση στη συμπεριφορά τους αλλά όπως είδαν οι ερευνητές, ο πρόσθιος λοβός και ο θάλαμος ήταν περισσότερο ευάλωτοι στην επίδραση της απότομης κατανάλωσης αλκοόλ. Επιπλέον, η εξέταση DTI μπόρεσε να εντοπίσει αλλαγές στον εγκέφαλο μετά την κατανάλωση αλκοόλ, που δεν φαίνονται στη συμβατική μαγνητική τομογραφία.
Στην έρευνα έλαβαν μέρος άνθρωποι ηλικίας 20 έως 35 ετών. Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε 3 ομάδες τυχαία. Μια ομάδα έλαβε placebo, η δεύτερη χαμηλή δόση και η τρίτη υψηλή. Με απεικονιστικές μεθόδους μετρήθηκε η επίδραση του αλκοόλ.
Όπως φάνηκε, ακόμα και μικρή δόση αλκοόλ άλλαζε τη διάθεση και τη συμπεριφορά των συμμετεχόντων. Ήταν σε καταθλιπτική διάθεση, είχαν αυξημένη ροή λόγου, έδειχναν σημάδια εκνευρισμού και εμφάνιζαν πονοκέφαλο και ζάλη.
Όσοι κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα εμφάνισαν αντιδράσεις όπως πονοκέφαλο, ζάλη, ναυτία και κατάθλιψη, ενώ είχαν προβλήματα συντονισμού και ελέγχου των κινήσεών τους.
Με τη συμβατική μαγνητική τομογραφία οι ερευνητές δεν μπορούσαν να εντοπίσουν κάποια ανωμαλία, ενώ το κατόρθωσαν με την εξέταση DTΙ.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}