Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι ποσοστό 33,5% των ανθρώπων με υψηλή ψυχική ευεξία κατανάλωναν τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα σε σύγκριση με μόνο 6,8% που κατανάλωναν λιγότερο από μια μερίδα.
Ποσοστό 31,4% όσων είχαν υψηλή ψυχική ευεξία κατανάλωναν 3 έως 4 μερίδες και 28,4% κατανάλωναν μια έως 2.
Άλλες συμπεριφορές που σχετίζονταν με την υγεία φάνηκε να συνδέονται με την ψυχική ευεξία αλλά μαζί με το κάπνισμα μόνο τα φρούτα και τα λαχανικά συνδέονταν σταθερά σε άντρες και γυναίκες.
Η πρόσληψη αλκοόλ και η παχυσαρκία δεν συνδέθηκαν με υψηλή ψυχική ευεξία.
Η χαμηλή ψυχική ευεξία έχει συνδεθεί ισχυρά με την ψυχική νόσο και προβλήματα ψυχικής υγείας, αλλά η υψηλή ψυχική ευεξία ήταν περισσότερα από μόνο η απουσία συμπτωμάτων ή νόσου. Είναι μια κατάσταση στην οποία οι άνθρωποι αισθάνονται και λειτουργούν καλά.
Η αισιοδοξία, η ευτυχία, η αυτοεκτίμηση, η αντοχή και οι καλές σχέσεις με τους άλλους περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη κατάσταση.
Η ψυχική ευεξία ήταν σημαντική, όχι μόνο για την προστασία των ανθρώπων από ψυχικές νόσους αλλά επειδή προστατεύει ανθρώπους από συχνές και σοβαρές νόσους.
Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’BMJ Open’’.
Πηγές:
‘’BMJ Open’’.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}