Ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι νέοι ενήλικες που τρώνε περισσότερες τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση έχουν λιγότερα συμπτώματα κοινωνικού άγχους.
Έρευνα του University of Maryland, ανακάλυψε σχέση μεταξύ τροφίμων που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το τουρσί ή το ξινό λάχανο, και του κοινωνικού άγχους, σημειώνοντας ότι όσοι τακτικά καταναλώνουν τέτοιες τροφές φάνηκε να έχουν μειωμένο νευρωτισμό.
Ο ερευνητής Matthew Hilimire, δήλωσε ότι είναι πιθανό τα προβιοτικά σε τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση να αλλάζουν θετικά το περιβάλλον στο έντερο και αυτές οι αλλαγές με τη σειρά τους να επηρεάζουν το κοινωνικό άγχος.
Πιστεύει ότι είναι συναρπαστικό πώς οι μικροοργανισμοί στο έντερο μπορεί να επηρεάζουν το μυαλό ενός ανθρώπους.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Psychiatry Research.’’
Πηγές:
‘’Psychiatry Research.’’
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}