Γυναίκες που ζουν σε φτωχές περιοχές της Βρετανίας έχουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν κλινικό άγχος σε σχέση με γυναίκες που κατοικούν σε πιο πλούσιες περιοχές, ανακάλυψε νέα έρευνα για την αξιολόγηση των κοινωνικο-οικονομικών παραγόντων στην ψυχική υγεία.
Ωστόσο, το αν οι άντρες ζούσαν σε πιο φτωχές ή πιο εύπορες περιοχές δεν είχε επίδραση στα επίπεδα γενικευμένης αγχώδους διαταραχής.
Η ερευνήτρια Olivia Remes, του Cambridge University, δήλωσε ότι γυναίκες που ζούσαν σε φτωχές γειτονιές είχαν σχεδόν δυο φορές υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν γενικευμένη αγχώδη διαταραχή σε σχέση με όσες ζούσαν σε λιγότερο φτωχές γειτονιές. Πρόσθεσε ότι η σχέση μεταξύ της στέρησης και της ψυχικής νόσου ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει στους άντρες.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 20.000 άντρες και γυναίκες στο Norfolk και ανακάλυψε επίσης ότι άντρες που θεωρούν ότι έχουν φτωχή υγεία εμφανίζουν πενταπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν άγχος σε σχέση με άντρες που θεωρούν ότι είναι υγιείς.
Ωστόσο, γυναίκες που πιστεύουν ότι η υγεία τους είναι φτωχή έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν γενικευμένη αγχώδη διαταραχή.
Γενικά, το άγχος μειωνόταν σημαντικά με την ηλικία, στους άντρες και στις γυναίκες.
Η Remes δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε επίσης ότι άνθρωποι που θεωρούσαν ότι είχαν φτωχή υγεία είχαν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης γενικευμένης αγχώδους διαταραχής. Δεν είναι σαφής ακόμα η αιτία της σχέσης.
Πηγές:
Διεθνής τύπος.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}