Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός αλλεργιών ενός παιδιού τόσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος να εμφανίσει άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα στην παιδική ηλικία, ανακάλυψε νέα έρευνα.
Ο ερευνητής David Hill, του The Children's Hospital of Philadelphia, δήλωσε ότι από τα σημαντικότερα τροφικά αλλεργιογόνα, η αλλεργία στα φιστίκια, στο γάλα και στα αυγά προδιαθέτει σημαντικά τα παιδιά σε άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα.
Οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά από το 2001 έως το 2015.
Ανακάλυψαν ότι παιδιά με υπάρχουσα τροφική αλλεργία είχαν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης άσθματος και αλλεργικής ρινίτιδας.
Ο Jonathan Spergel, του The Children's Hospital of Philadelphia, σημείωσε ότι για ασθενείς στους οποίους έγινε διάγνωση τροφικής αλλεργίας, ποσοστό 35% εμφάνισαν στη συνέχεια άσθμα. Ασθενείς με πολλές τροφικές αλλεργίες είχαν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν άσθμα σε σύγκριση με όσους είχαν μια μόνο τροφική αλλεργία.
Ποσοστό 35% ασθενών με τροφικές αλλεργίες εκδήλωσε στη συνέχεια αλλεργική ρινίτιδα.
Τα παραπάνω ποσοστά άσθματος και αλλεργικής ρινίτιδας στα παιδιά με τροφικές αλλεργίες ήταν περίπου διπλάσια από αυτά του γενικού πληθυσμού, έδειξαν τα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό BMC Pediatrics.
Πηγές:
BMC Pediatrics.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}