Επιστήμη & Ζωή

Πώς βοηθά τον εγκέφαλο η κατανάλωση ψαριού

Πρωτεΐνη βοηθά στην πρόληψη σχηματισμού πλακών αμυλοειδών στον εγκέφαλο, οι οποίες συνδέονται με τη νόσο Πάρκινσον και άλλες νευρολογικές παθήσεις.

Τρίτη, 24 Απριλίου 2018, 16:16

Εύη Ψωμιάδου
Υπεύθυνη Ύλης

Νέα έρευνα του Chalmers University of Technology στη Σουηδία παρέχει περισσότερες πληροφορίες για τα μακροπρόθεσμα οφέλη στην υγεία από την κατανάλωση ψαριού.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η πρωτεΐνη parvalbumin βοηθά στην πρόληψη σχηματισμού πλακών αμυλοειδών στον εγκέφαλο, οι οποίες συνδέονται με  τη νόσο Πάρκινσον και άλλες νευρολογικές παθήσεις.

Η σχέση μεταξύ κατανάλωσης ψαριών και εγκεφαλικής υγείας, που θεωρείται σε μεγάλο μέρος ότι σχετίζεται με τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα έχει, παραμείνει κάπως ασαφής στην επιστημονική έρευνα.

Η νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η σχέση συνδέεται στενά με την parvalbumin.

Η έρευνα έδειξε ότι η parvalbumin ‘’σαρώνει’’ πρωτεΐνη α-Συνουκλεΐνη, και τη χρησιμοποιεί για δικούς της σκοπούς, εμποδίζοντας το σχηματισμό βλαβερών πλακών στον εγκέφαλο.

 

Πηγές:
Scientific reports.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων