Ασθενείς με νόσο Alzheimer που λαμβάνουν φάρμακα για τον διαβήτη ενδεχομένως έχουν λιγότερα σημάδια άνοιας στον εγκέφαλό τους σε σχέση με παρόμοιους ασθενείς που δεν λαμβάνουν τα φάρμακα, ανακάλυψε νέα έρευνα.
Συγκεκριμένα, η έρευνα σε νεκρούς έδειξε ότι άνθρωποι που είχαν λάβει φάρμακα κατά του διαβήτη είχαν λιγότερες ανωμαλίες στα τριχοφόρα αγγεία του εγκεφάλου και λιγότερη μη φυσιολογική γονιδιακή δραστηριότητα
Ο ερευνητής Vahram Haroutunian, του Icahn School of Medicine στο Mount Sinai της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της νέας έρευνας είναι σημαντικά, επειδή μας δίνουν νέες γνώσεις για την αγωγή της νόσου Alzheimer.
Παλαιότερες έρευνες σε εγκεφαλικό ιστό έδειξαν ότι ο εγκέφαλος ανθρώπων που είχαν νόσο Alzheimer και διαβήτη είχε λιγότερες βλάβες από τη νόσο σε σχέση με τον εγκέφαλο ανθρώπων με Alzheimer που δεν είχαν διαβήτη.
Ένας ειδικός δήλωσε ότι η έρευνα υπογραμμίζει τη σχέση μεταξύ καρδιαγγειακής και εγκεφαλικής υγείας.
Ο Dr. Luca Giliberto, δήλωσε ότι τα ευρήματα θυμίζουν πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε υπο έλεγχο αγγειακούς παράγοντες κινδύνου.
Στη νέα έρευνα που έγινε σε εγκεφάλους νεκρών, ο Haroutunian ανέπτυξε τρόπο να χωρίσει τα τριχοειδή αγγεία στον εγκέφαλο από παρακείμενους ιστούς.
Πρώτα χρησιμοποίησε τη μέθοδο στον εγκέφαλο 34 ανθρώπων που είχαν διαγνωστεί με νόσο Alzheimer και διαβήτη τύπου 2 που αντιμετωπίστηκε με φάρμακα κατά του διαβήτη.
Στη συνέχεια, συνέκρινε τα ευρήματα με εξέταση 30 εγκεφάλων ανθρώπων με νόσο Alzheimer που δεν είχαν διαβήτη και 19 εγκεφάλους ανθρώπων που δεν είχαν κάποια από τις 2 νόσους.
Η έρευνα εστίασε σε αλλαγές σε ορισμένους γενετικούς δείκτες που συνδέονται στενά με κατάλληλη εγκεφαλική σηματοδότηση.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}