Ένα νέο φάρμακο και μια βελτιωμένη μέθοδος χορήγησης παλαιότερου φαρμάκου φάνηκαν υποσχόμενα όσον αφορά την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νόσου Πάρκινσον.
Στην πρώτη έρευνα, ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο SLV308 έδειξαν σημαντική μείωση σε συμπτώματα της νόσου όπως το τρέμουλο και η επιβράδυνση στην κίνηση. Τα αποτελέσματα επίσης δείχνουν ότι το SLV308 μόνο του μπορεί να βοηθήσει ασθενείς στα πρώτα στάδια της νόσου.
Το SLV308 φάνηκε καλά ανεκτό από τους ασθενείς αν και προκάλεσε παρενέργειες όπως ναυτία, ζάλη, υπνηλία, πονοκεφάλους και αδυναμία.
Στη δεύτερη έρευνα ένα σύστημα διαδερμικού επιθέματος με λεβοντόπα φάνηκε να διευκολύνει τα κινητικά προβλήματα των ασθενών με Πάρκινσον.
Η έρευνα συνέκρινε υγιείς εθελοντές που έλαβαν επίθεμα με λεβοντόπα και εθελοντές που έλαβαν καρβιντόπα από το στόμα κάθε 8 ώρες σε περίοδο 24 ωρών.
Όσοι είχαν το διαδερμικό επίθεμα φάνηκε να λαμβάνουν μια πιο σταθερή χορήγηση του φαρμάκου.
Αν η λεβοντόπα μπορεί να χορηγηθεί με έναν τρόπο που να παρακάμπτει το γαστρενετερικό σωλήνα που είναι υπεύθυνος για τις αποκλίσεις, που περιπλέκουν τη δοσολογία σε ασθενείς με Πάρκινσον, πιθανόν θα είναι ένα σημαντικό βήμα εμπρός, δήλωσε ο Dr.
John Nutt του Πανεπιστημίου Oregon Health & Science.
Η χορήγηση από το δέρμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο σταθερά επίπεδα στο πλάσμα σε σχέση με τη χορήγηση από το στόμα, πράγμα που θα μειώσει πιθανόν τις κινητικές διακυμάνσεις και τη δυσκινησία.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}