Περίθαλψη & Ασφάλιση

Πρωτοποριακή και ελάχιστα επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης της παχυσαρκίας

Η μέθοδος poly-slim αποτελεί παγκόσμια καινοτομία και πραγματοποιείται στο Κέντρο Βαριατρικής του Ομίλου Βιοϊατρική.

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020, 17:36

Του Γιώργου  Σκρέκα, χειρουργού EAES, IFSO B/S of Excellence, Κέντρο Βαριατρικής, Όμιλος Βιοϊατρική

 

Για πολλά χρόνια η σοβαρότητα της παχυσαρκίας  είχε υποτιμηθεί από τον ιατρικό κόσμο. Σήμερα, όμως, γνωρίζουμε ότι η παχυσαρκία δεν είναι απλά ένα αισθητικό πρόβλημα αλλά μια επίμονη και εξελισσόμενη νόσος που φθείρει τον οργανισμό και στη διαδρομή της παρουσιάζει επιπλοκές όπως διαβήτη, καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις και νοσήματα του σκελετού και των αρθρώσεων.

Η καθημερινή εμπειρία μας δείχνει ότι οι σοβαρές μορφές παχυσαρκίας δεν αντιμετωπίζονται με δίαιτα. Στις περιπτώσεις αυτές, οριστική λύση μπορούν να δώσουν μόνο οι βαριατρικές επεμβάσεις.

Η πτύχωση του στομάχου (ή γαστρική πτύχωση) είναι μια μοντέρνα ελάχιστα επεμβατική τεχνική για τη θεραπεία της παχυσαρκίας. Το σπουδαίο πλεονέκτημά της είναι ότι επιτυγχάνει σημαντικότατη μείωση στη χωρητικότητα του στομάχου χωρίς να απαιτείται εμφύτευση ξένου υλικού ή αφαίρεση τμήματος του στομάχου. Η γαστρική πτύχωση καταργεί το μεγαλύτερο μέρος του αποθηκευτικού χώρου του στομάχου (θόλος), αφήνοντας τη δίοδο των τροφών ανεπηρέαστη. Το γαστρικό τοίχωμα αναδιπλώνεται με ειδικά ράμματα δίνοντάς στο στομάχι μορφή στενού σωλήνα, χωρίς όμως γαστρεκτομή.

Η λαπαροσκοπική ενισχυμένη γαστρική πτύχωση (poly-slim)

Η πιο εξελιγμένη τεχνική της γαστρικής πτύχωσης που εφαρμόζεται στο Κέντρο Βαριατρικής στη Βιοκλινική του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ τα τελευταία 5 χρόνια και είναι η απόλυτα ασφαλής και αποτελεσματική επέμβαση της ενισχυμένης πολλαπλής θολοπτύχωσης..

Η συγκεκριμένη τεχνική εξέλιξη αποτελεί παγκόσμια πρωτοπορία (poly-slim). Η μεγάλη διαφορά από την απλή και τριπλή πτύχωση έγκειται στον τρόπο αναδίπλωσης του στομάχου που γίνεται με πολλαπλές ραφές (πενταπλή πτύχωση) σε δύο αλληλοεπικαλυπτόμενα επίπεδα, χωρίς να απομονώνεται κανένα τμήμα του στομάχου. Στην τεχνική poly-slim χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό απορροφήσιμα ράμματα, πράγμα που εξαλείφει την πιθανότητα μελλοντικών προβλημάτων λόγω αντίδρασης του οργανισμού στο υλικό των ραμμάτων. Με τη συγκεκριμένη τεχνική η πλειονότητα των ασθενών χάνει το 60-80% του παραπανήσιου βάρους μέσα σε 10-12 μήνες.

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε εκατοντάδες ασθενείς που έχουν χειρουργηθεί με τη συγκεκριμένη μέθοδο, την τελευταία πενταετία.

Η ενισχυμένη γαστρική πτύχωση γίνεται λαπαροσκοπικά και ρομποτικά σε όλους σχεδόν τους ασθενείς, με μηδενικό δείκτη επιπλοκών.Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου συνοψίζονται ως εξής:

Η έλλειψη επιπλοκών, η άμεση ανάρρωση και η εξαιρετική προοπτική απώλειας βάρους, καθιστούν την ενισχυμένη λαπαροσκοπική γαστρική πτύχωση μια αξιόλογη εναλλακτική βαριατρική επέμβαση.

Η μέθοδος ενδείκνυται για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα παχυσαρκίας και δεν επιθυμούν τοποθέτηση εμφυτευμάτων (γαστρικός δακτύλιος) ή αφαίρεση στομάχου (γαστρεκτομή sleeve).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων