Πολύ ισχυρή είναι η ελληνική ιατρική κοινότητα στη Γερμανία, όπου εργάζονται 2.847 γιατροί από τη χώρα μας.
Μόνο στο κρατίδιο Ρηνανίας – Βεστφαλίας, εργάζονται ήδη 1.200 Έλληνες γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, αποτελώντας το 12% των αλλοδαπών γιατρών του κρατιδίου.
Όπως επισημαίνει ο Φαίδων Κοτσαμπόπουλος, ιδιώτης ακτινολόγος στην Κολωνία και αντιπρόεδρος του ελληνογερμανικού επιχειρηματικού συνδέσμου, μέχρι το 2025 τουλάχιστον 40 κλινικές στη Γερμανία θα έχουν Έλληνα διευθυντή.
Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος της Κυριακής”.
Οι Έλληνες γιατροί – σημειώνεται – γίνονται ανάρπαστοι στη Γερμανία, όπου οι διευθυντές των κλινικών μιλούν με τα καλύτερα λόγια.
Το γερμανικό σύστημα υγείας έχει αρκετές ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά διαθέτει και τα απαραίτητα κονδύλια για να το χρηματοδοτήσει.
Το γεγονός αυτό αποτέλεσε μία μοναδική ευκαιρία για τους γιατρούς από τη χώρα μας, οι οποίοι αναζητούν μία καλύτερη τύχη μακριά από την Ελλάδα της παρακμής.
Γραφειοκρατία
Ένας από τους λόγους που προτιμούν τη Γερμανία, είναι διότι εκεί δεν χρειάζονται ειδικές εξετάσεις και γραφειοκρατεία για την άσκηση επαγγέλματος και την αναγνώριση των ελληνικών πτυχίων.
Υπάρχει, δε μεγάλη δυνατότητα εξέλιξης, σε ένα σύστημα που λειτουργεί αξιοκρατικά.
Τονίζουν, πάντως, ότι δεν είναι όλα ρόδινα. Τα ωράρια είναι απαιτητικά. Ξεκινούν από τις 7 το πρωί και πολλές φορές φτάνουν μέχρι τις 9 το βράδυ.
Σε μία κανονική ημέρα, προβλέπονται 9 έως 10 εργάσιμες ώρες.
Επάρκεια
Τα νοσοκομεία, όμως, έχουν επάρκεια σε υλικά και διαγνωστικά μέσα.
Είναι συνεπή με τα μισθολογικά ζητήματα και έτσι οι γιατροί μπορούν να ασχοληθούν απερίσπαστοι με την εργασία τους.
Οι περισσότεροι ασθενείς είναι ευγενικοί, ενώ ακόμα και οι διευθυντές των κλινικών, που στην αρχή εμφανίζονταν επιφυλακτικοί, είναι πλέον πολύ ευχαριστημένοι από τη συνεργασία τους.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}