Ράντζα και φορεία στη μονάδα εμφραγμάτων, παρατηρούνται κατά την εφημερία του “Σισμανόγλειου” νοσοκομείου.
Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ), το νοσοκομείο δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει, καθώς έχει ελλείψεις σε κλίνες, προσωπικό και υλικό, όπως μόνιτορ υποστήριξης.
Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, τοξικομανής νοσηλεύεται επί τεσσεράμισι χρόνια στην παθολογική κλινική, όπου κάνει χρήση ουσιών…
Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει άκρως προβληματική τη λειτουργία του “Σισμανόγλειου”, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής.
Οι κλίνες – σημειώνει – δεν καλύπτουν τις ανάγκες. Σημαντικό ρόλο στην επιβάρυνση του “Σισμανόγλειου” διαδραμάτισε η κατάργηση του 1ου ΙΚΑ Αττικής καθώς επίσης η υπολειτουργία του “Αμαλία Φλέμιγκ”.
Η ΠΟΕΔΗΝ δημοσιοποίησε εικόνες με ράντζα από την εφημερία, σημειώνοντας τα εξής:
Η Καρδιολογική Κλινική διαθέτει 21 κλίνες και η Μονάδα εμφραγμάτων 11. Δεν αρκούν να καλύψουν τη ζήτηση και γεμίζουν ράντζα έπειτα από κάθε εφημερία.
Στην Καρδιολογική Κλινική αναπτύσσονται 10 ράντζα - φορεία και στην Μονάδα εμφραγμάτων 5 ράντζα.
Στην Καρδιολογική Κλινική, ασθενείς και προσωπικό ταλαιπωρούνται αφάνταστα.
“Πως είναι δυνατόν στο διάδρομο να γίνεται περιποίηση των ασθενών να στήνονται παραβάν αν και δεν χωράνε να περάσουν, να βγαίνουν καρδιογραφήματα, να παρέχεται οξυγόνο στους ασθενείς;”, αναρωτιέται το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ.
Ράντζα και φορεία – αναφέρει – βγαίνουν και στους θαλάμους.
Νοσηλευτές και γιατροί δεν είναι σε θέση να προσφέρουν ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα σε τέτοιες συνθήκες.
Στη Μονάδα εμφραγμάτων υπάρχουν 11 κλίνες, αλλά έπειτα από κάθε εφημερία νοσηλεύονται πάνω από 16 ασθενείς. Οι πέντε νοσηλεύονται σε ράντζα.
Η μονάδα διαθέτει 11 μόνιτορ. Για να βρεθούν τα άλλα μόνιτορ για τους ασθενείς των ράντζων – φορείων γίνεται αγώνας δρόμου από το προσωπικό…
Δημ.Κ.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}