Aνεβαίνει ο επιχειρηματικός ανταγωνισμός για την καταπολέμηση της ψωρίασης στη χώρα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το λανσάρισμα μέσα στο καλοκαίρι της βιολογικής θεραπείας της LEO Pharma με το brodalumab, δύο ακόμη πολυεθνικές έχουν καταθέσει τους φακέλους τους για ενέσιμα υποδόρια σκευάσματα που και πάλι είναι βιολογικοί παράγοντες. Και αυτά πρόκειται να ενταχθούν στα Φάρμακα Υψηλού Κόστους, όπου η συμμετοχή του ασφαλισμένου είναι μηδενική.
Πρόκειται για την Janssen με το βιολογικό παράγοντα Guselkumab (anti-IL 23) και την Lilly με το ixekizumab (anti-IL 17), ενώ την ίδια στιγμή ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι και η ελληνική Pharmathen ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην κατηγορία βιο-ομοειδές.
Σήμερα η ψωρίαση επηρεάζει πάνω 250.000 ανθρώπους στην Ελλάδα και 125 εκατομμύρια, παγκοσμίως.
Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε πέρυσι από το Happiness Research Institute δείχνει ότι το 74% των συμμετεχόντων στην Ελλάδα και παγκοσμίως θεωρεί πως δεν είναι επαρκής η ευαισθητοποίηση του κοινού για την ψωρίαση.
H Παγκόσμια Έκθεση Ψωρίασης και Ευτυχίας εξέτασε τον αντίκτυπο σε έξι σημαντικούς τομείς της ζωής των ασθενών, όπως η φυσική δραστηριότητα, η συναισθηματική, η κοινωνική, η σεξουαλική, η επαγγελματική και η εκπαιδευτική ζωή. Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων, 120.000 άνθρωποι με ψωρίαση από 184 χώρες – ανάμεσά τους και η Ελλάδα -υπογραμμίζουν την ανάγκη βαθύτερης κατανόησης των προβλημάτων που βιώνουν οι ασθενείς, την ευρύτερη ενημέρωση του κοινού και την ανάγκη χάραξης πιο αποτελεσματικής πολιτικής υγείας που θα συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων με ψωρίαση.
Χαρακτηριστικό εύρημα της Έκθεσης είναι ότι το 49% παγκοσμίως και το 46% στην Ελλάδα θεωρεί ότι ο γιατρός του δεν κατανοεί τις επιπτώσεις της ψωρίασης στην ψυχική του υγεία. Επίσης, 44% των Ελλήνων με ψωρίαση δηλώνει ανεπαρκή ενημέρωση για τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές, ενώ παγκοσμίως το 55% αισθάνεται αντίστοιχη έλλειψη ενημέρωσης.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}