Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπων. Αν όμως το κρασί καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες και συστηματικά, τότε αρχίζουν τα προβλήματα τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά.
Ένα συνηθισμένο μπουκάλι κόκκινο κρασί, περιέχει περίπου 9,5 μονάδες αλκοόλ. Ένας άντρας δεν θα έπρεπε να πίνει πάνω από τέσσερις μονάδες και μια γυναίκα όχι περισσότερο από τρείς, ανά ημέρα, με δύο ημέρες χωρίς αλκοόλ την εβδομάδα, σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών.
Πολλοί άνθρωποι άνω των 45 ετών πίνουν καθημερινά και εκείνοι που προέρχονται από επαγγελματικούς διευθυντικούς χώρους, συχνά συμβαίνει να πίνουν περισσότερο.
Ο κατάλογος των δεινών είναι πολύ μεγάλος, καθώς το αλκοόλ επηρεάζει τόσο το σώμα όσο και τον εγκέφαλο. Η διαδρομή του αλκοόλ ξεκινά από το αίμα και φθάνει στη συνέχεια στο ήπαρ. Το ήπαρ έχει την αποστολή να αποβάλλει από το σώμα δηλητηριώδεις ουσίες στις οποίες ανήκει και η αλκοόλη. Ένα μέρος της, ωστόσο, δεν καθαρίζεται από το συκώτι και φθάνει σε άλλα όργανα του σώματος. Έτσι προκαλεί μεταβολές σε όργανα, όπως το πάγκρεας, το μυϊκό σύστημα και τα οστά.
Το αλκοόλ είναι σε θέση να επιδεινώσει περισσότερες από 200 ασθένειες ή ακόμα και να τις προκαλέσει.´Ετσι η μεγαλύτερη κατανάλωση, παρουσιάζεται με αύξηση της αρτηριακής πίεσης και των τριγλυκεριδίων. Αυτό σημαίνει περισσότερα αγγειακά-εγκεφαλικά επεισόδια. Και όχι μόνον: προκαλεί εκφύλιση του καρδιακού μυός, προκαλώντας σοβαρή παθολογική κατάσταση που είναι γνωστή ως αλκοολική μυοκαρδιοπάθεια.
Αλλά οι αυξημένες «δόσεις» οινοπνεύματος επηρεάζουν και την εμφάνισή μας, καθώς αφυδατώνουν το δέρμα, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να γίνεται πιο ξηρή, θαμπότερη και να φαίνεται πιο γερασμένη. Επίσης η υπερβολικά κατανάλωση έχει αποτέλεσμα
- Κίρρωση του ήπατος και ηπατική στεάτωση
- Παγκρεατίτιδα
- Στομαχικές διαταραχές, όπως έλκος
- Σε ακραίες περιπτώσεις, δηλητηρίαση από το αλκοόλ, κώμα, εγκεφαλική βλάβη
- Αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης συγκεκριμένων τύπων καρκίνου, ειδικότερα του στόματος, του άνω αναπνευστικού συστήματος και του καρκίνου του στήθους.
Η μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στο σώμα επηρεάζει κυρίως τη συμπεριφορά και την ψυχολογία. Η μεγάλη κατανάλωση οδηγεί τους ανθρώπους στο να χάνουν σταδιακά τον έλεγχο της συμπεριφοράς τους και να έχουν συχνά παρορμητικές συμπεριφορές.
Η αντίληψη, η κρίση μας και η δυνατότητα συγκέντρωσης εξασθενούν, ενώ την ίδια στιγμή περιορίζονται οι αναστολές. Υπερβολικά μεγάλες ποσότητες ενδέχεται ωστόσο να ενισχύσουν την κατάθλιψη, την επιθετικότητα ή να οδηγήσουν, στη χειρότερη περίπτωση, σε απώλεια των αισθήσεων.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}