Γενικά, η ζωδιακή περιοχή του Αιγόκερω αφορά, ανατομικά, την περιοχή των οστών και λειτουργικά την παραγωγή της αυξητικής και της θυρεοτρόπου ορμόνης, οι οποίες παράγονται στην υπόφυση και αφορούν, κατά ένα μέρος την ανάπτυξη του οργανισμού και κατά ένα άλλο την ρύθμιση διαφόρων άλλων ορμονών και στοιχείων.
Πιο συγκεκριμένα, στον Αιγόκερω αναλογούν τα παρακάτω :
- Σπόνδυλοι: 2ος , 3ος , 4ος οσφυϊκός
- Οστά: Επιγονατίδα
- Αρτηρίες: Λαγόνια, Ινιακή, δεξιού και αριστερού γονάτου
- Φλέβες: Ινιακή, Εξωτερική Σαφηνής, γονάτου
- Μυώνες: Ινιακός, Σύνδεσμος επιγονατίδας, Τελικοί, Βαθείς, απαγωγοί μυώνες, δερματικοί μυώνες της κνήμης και του γονάτου
- Νεύρα: Δερματικά
- Όργανα: Οστά, Αρθρώσεις, Οδόντες, Γόνατα, επιδερμίδα, Υπόφυση (αριστερό τμήμα), Χοληδόχος κύστη, Κάλυμμα, σύνδεσμοι, χόνδροι και άρθρωση των γονάτων, οζώδη εξογκώματα των γονάτων, τένοντες των γονάτων, άνω κνήμη και, κατά ένα μέρος, ο πρόσθιος λοβός της Υπόφυσης, ιδίως σε σχέση με την Αυξητική (STH) και την Θυρεοδοτρόπο Ορμόνη
Η Αυξητική ορμόνη ή σωματοτροπίνη έχει αναβολική δράση και βοηθά στον σχηματισμό των οστών, κυρίως κατά την παιδική και εφηβική ηλικία, καθώς και στη σύνθεση των πρωτεϊνών.
Η Θυρεοτρόπος ορμόνη ρυθμίζει τη δράση του θυρεοειδούς αδένα με αντιστρόφως ανάλογο τρόπο, δηλαδή όταν υπερλειτουργεί ο θυρεοειδής και παράγονται ψηλά επίπεδα θυρεοειδών ορμονών, τότε μειώνεται η θυρεοτρόπος ορμόνη και αντίστροφα.
Ο κύριος σκοπός αυτής της λειτουργίας είναι να ρυθμιστεί το ασβέστιο στη συγκέντρωσή του στο αίμα, μιας και αποτελεί (το ασβέστιο) μέρος των οστών αλλά και συμμετέχει σε πολλαπλές άλλες λειτουργίες, η σημαντικότερη των οποίων είναι η νευρομυϊκή.
Ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα – Αιγόκεροι είναι η υπερσυγκέντρωση ασβεστίου ή η έλλειψή του. Είναι δυνατόν να παρουσιαστούν κάθε τύπου
ζητήματα υγείας που αφορούν τα οστά, από την προβληματική ανάπτυξή τους (π.χ. κύφωση, λόρδωση, δισκοπάθεια κ.λ.π) έως και καταστάσεις ακινησίας, όπως π.χ. νευρομυϊκή και οστική παράλυση.
Ένα σοβαρό θέμα διατήρησης της καλής υγείας των Αιγόκερων είναι ο συνδυασμός με μέτρο της κινητικότητας και της ακινησίας καθώς και η συστηματική παρακολούθηση της συγκέντρωσης του ασβεστίου στο αίμα.
Η ηγεσία του ατόμου – Αιγόκερω στις ανθρώπινες υποθέσεις είναι η παροχή ‘ μιας στερεής ραχοκοκαλιάς’, ικανής να αντέχει τα βάρη και τις ευθύνες στην άσκηση της εξουσίας.
Αυτό σημαίνει ότι ένα τέτοιο άτομο θα πρέπει να βρει κάποια στιγμή στη ζωή του το μέτρο μεταξύ της κίνησης και της ακινησίας, μεταξύ της αύξησης και της διατήρησης των πραγμάτων, μεταξύ του κατάλληλου χρόνου για συντήρηση και του κατάλληλου χρόνου για αλλαγές.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}