Μέχρι και για 10.000 κρούσματα την ημέρα έκανε λόγο σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών,  Ματίνα Παγώνη, κάνοντας παράλληλα έκανε έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

"Η μετάλλαξη Δέλτα" ανέφερε η κ. Παγώνη, "έχει ταξιδέψει εδώ και πολύ καιρό και έχουμε αρχίσει να ανησυχούμε. Το ιδανικό θα ήταν οι πολίτες αν μπορούν να εμβολιαστούν πρώτα και μετά να πάνε διακοπές, ή εκεί που θα πάνε να εμβολιαστούν, γιατί για μας είναι πολύ σημαντικό.

Από εδώ και πέρα, είπε, μέχρι το τέλος Αυγούστου "πρέπει να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας στο 80%", προειδοποιώντας παράλληλα πως μπορεί να προκύψει και νέα μετάλλαξη.

"Ο στόχος είναι να μη γεμίσουν ασφυκτικά τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του εμβολιασμού. Μετά από ενάμισι χρόνο, πιστεύω, μας έχουν γίνει μαθήματα και πρέπει να προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς. Να έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τη νόσο, γιατί οι μεταλλάξεις της είναι πολύ μεταδοτικές" είπε η κ. Παγώνη

Για τους υγειονομικούς τόνισε πως έχουν υποχρέωση να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν τους ασθενείς τους.

 Μελέτες πάντως δείχνουν πως ο φετινός Δεκαπενταύγουστος θα είναι πολύ δύσκολος και τα ημερήσια κρούσματα θα φτάσουν τα 10.000, ανέφερε.

 Η κ. Παγώνη προειδοποίησε, τέλος, και για το νέο εφιάλτη που ακούει στο όνομα μετάλλαξη "Έψιλον".  "Ελπίζουμε να μην έρθει και σε εμάς", είπε χαρακτηριστικά.

Πηγές:
Mega

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση = καλύτερη σεξουαλική ζωή [μελέτη]
Το ECDC αναλαμβάνει την προεδρία της υπηρεσίας One Health
‘’Ουρολογία: Το κλειδί για την υγεία σε κάθε ηλικία’’