Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα για αιτήσεις εμβολιασμών κατά της CoViD-19 ατόμων, τα οποία έχουν κινητικό πρόβλημα μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα.

Η αίτηση θα γίνεται από γιατρούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και ο εμβολιασμός κατ' οίκον θα διενεργείται από ιδιώτες γιατρούς και κινητά συνεργεία με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην καθιερωμένη ενημέρωση για τους εμβολιασμούς με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, το μέτρο αφορά άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα, μόνιμα κλινιστατικούς και άτομα με βαριά ψυχιατρική νόσο και νόσο Alzheimer.

Αναφερόμενος στις αιτήσεις εμβολιασμού εφήβων 15 έως 17 ετών, τόνισε πως έχουν υποβληθεί 20.000 αιτήσεις και πως από αύριο τίθεται σε εφαρμογή το σύστημα των αυθημερόν ραντεβού για εμβολισμού.

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών, αναδεικνύοντας τον νέο, ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για νοσηλεία και θάνατο, που είναι η παχυσαρκία.

Επικαλούμενη πρόσφατη διεθνή μελέτη, τόνισε πως το 36% των παιδιών που εμφάνισαν αυξημένο κίνδυνο ήταν παχύσαρκα. Το ποσοστό της παχυσαρκίας στους νέους στην Ελλάδα - είπε - ανέρχεται στο 25%.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φωταγώγηση εμβληματικών σημείων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πασχόντων από Καρδιοπάθειες
Νεογνικός προσυμπτωματικός ανιχνευτικός έλεγχος των πρωτοπαθών ανοσοανεπαρκειών (NEWBORN SCREENING-NBS) 
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία καλεί σε μια συντονισμένη αντιμετώπιση της καρδιαγγειακής νόσου