Η Regeneron Pharmaceuticals ανακοίνωσε σήμερα ότι μια δόση του κοκτέιλ της εταιρείας των μονοκλωνικών αντισωμάτων μείωσε τον κίνδυνο λοίμωξης από COVID-19 κατά 81.6% σε κλινική δοκιμή τελικού σταδίου, σε περίοδο 2-8 μηνών μετά τη χορήγηση.

Τα στοιχεία αναμένεται να στηρίξουν τη συνεχιζόμενη επισκόπηση των ρυθμιστικών αρχών για την επέκταση της χρήσης της θεραπείας όσον αφορά την πρόληψη, σε ανθρώπους που δεν  έχουν εκτεθεί στον ιό.

Η θεραπεία REGEN-COV, έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση ανθρώπων με ελαφρά ως μέτρια COVID-19 και για την πρόληψη της λοίμωξης σε όσους εκτίθενται σε ανθρώπους με λοίμωξή και άλλους με υψηλό κίνδυνο έκθεσης.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι το φάρμακο έχει τη δυνατότητα να παρέχει μακράς διάρκειας ανοσία από λοίμωξη COVID-19, δήλωσε ο Myron Cohen, καθιστώντας το ιδιαίτερα βοηθητικό για ανοσοκατεσταλμένους και όσους δεν ανταποκρίνονται στα εμβόλια.

Στο διάστημα 8 μηνών, δεν υπήρχαν νοσηλείες για COVID-19 στην ομάδα του REGEN-COV αλλά καταγράφηκαν 6 περιστατικά στην ομάδα του placebo.

Η Regeneron σημείωσε ότι ερευνητές μπόρεσαν να δείξουν την επίδραση του φαρμάκου, ακόμα και όταν ο άμεσος κίνδυνος λοίμωξης εντός του νοικοκυριού υποχώρησε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ασθενείς με καρκίνο έχουν αυξημένο κίνδυνο για μακροχρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας [μελέτη]
Το παιδί μέσα μας και πώς θα το βοηθήσουμε
Η μείωση της χρήσης οθονών ενισχύει την ευεξία και την εργασιακή ικανοποίηση [μελέτη]