Η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία BioNTech, η οποία συνεργάστηκε με την Pfizer για την ανάπτυξη του πρώτου εμβολίου για την CοViD-19, δήλωσε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν ξανά το τρίτο τρίμηνο.

Η BioNTech, η οποία εδρεύει στο Mainz, ανέφερε καθαρά κέρδη άνω των 3,2 δισ. ευρώ (3,7 δισ. δολ.) για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου (από 2,8 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του έτους). Το τρίτο τρίμηνο πέρσι, η εταιρεία εμφάνισε ζημίες ύψους 210 εκατ. ευρώ (243 εκατ. δολ.).

Υπενθυμίζεται ότι οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο Pfizer-BioNTech ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο.

Η BioNTech ανέφερε έσοδα σχεδόν 6,1 δισ. ευρώ (7,1 δισ. δολ.), από 67,5 εκατ. ευρώ (78 εκατ. δολ.) το τρίτο τρίμηνο του 2020. Σύμφωνα με την εταιρεία, περισσότερες από 2 δισ. δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό έχουν ήδη παραδοθεί. 

Με βάση ένα αναμενόμενο σύνολο έως 2,5 δισ. δόσεις, η BioNTech είπε ότι προβλέπει ετήσια έσοδα ύψους 16 έως 17 δισ. ευρώ (18,5 δισ. έως 19,7 δισ. δολ.).

Η εταιρεία είπε ότι τα απροσδόκητα κέρδη από το εμβόλιο κορωνοϊού που βασίζεται στο mRNA θα τη βοηθήσουν να αναπτύξει φάρμακα κατά του καρκίνου, καθώς και για άλλες ασθένειες. 

Τα καθαρά κέρδη της BioNTech για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους ήταν πάνω από 7,1 δισ. ευρώ (8,2 δισ. δολ.), έναντι ζημιών 351,7 εκατ. ευρώ (407 εκατ. δολ) την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Πηγές:
AP

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συζητήθηκε κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας
Γ. Παππάς στο iatronet.gr: Τι μας ανησυχεί με τη γρίπη των πτηνών
Νεότερες Εξελίξεις στην αρθροσκόπηση ώμου