Στην εισαγωγική του ομιλία, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης και θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών.

Νωρίτερα το Euro2day.gr μετέδωσε:

Στο τετράπτυχο "μετάλλαξη Όμικρον, περιορισμοί ανεμβολίαστων, μαζικοί εμβολιασμοί και σύστημα Υγείας" επικεντρώνεται η πολιτική του Μεγάρου Μαξίμου όσον αφορά τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται με την ταχύτατη - σε παγκόσμια κλίμακα - διάδοση της νέας μετάλλαξης τίθενται καθημερινά επί τάπητος και οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή. Κρίσιμο θεωρούν ότι είναι το επόμενο δεκαπενθήμερο για τη νέα μετάλλαξη, προκειμένου να υπάρχει σαφέστερη εικόνα για τη δυναμική της ως προς τη μεταδοτικότητα και την κάλυψη από τα υπάρχοντα εμβόλια. Σε αναμονή των επιστημονικών συμπερασμάτων, οι ειδικοί θεωρούν ακόμη πιο απαραίτητο τον εμβολιασμό τόσο με την πρώτη δόση για εκείνους που δεν εμβολιάστηκαν ακόμη, όσο και με την τρίτη δόση για εκείνους που συμπληρώνουν εξάμηνο από τον εμβολιασμό τους. 

Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι αποκλείεται ένα νέο lockdown σε κοινωνία και οικονομία, ωστόσο δεν αποκλείουν στοχευμένα μέτρα  για συγκεκριμένες ομάδες πολιτών, όπως έγινε στις ηλικίες άνω των 60 και την έμμεση πίεση για την τρίτη δόση του εμβολιασμού.

"Το έχουμε πει, θα υπάρξουν μέτρα για αυτούς που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν. Σεβαστή επιλογή του καθενός να μην εμβολιαστεί, αλλά δεν είναι δυνατόν να 'την πληρώνει' η πλειονότητα που αποφάσισε να εμβολιαστεί και έχει θωρακιστεί απέναντι στην πανδημία", τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Tην ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επαναλάμβανε πως "δεν σκεφτόμαστε μέτρα που μπορεί να φέρουν περιορισμούς στους εμβολιασμένους".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωνε ότι "οποιοδήποτε μέτρο που δεν αφορά στους εμβολιασμένους ασφαλώς είναι στο τραπέζι".

ΠΗΓΗ: Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Ερχονται 4 εκατομμύρια αντιγριπικά εμβόλια για την περίοδο 2024 - 2025
Οι τροφές που πάντα έχουν λόγο ύπαρξης στο ψυγείο
Ο ΠΟΥ ενέκρινε εμβόλιο για την ευλογιά των πιθήκων