Ελβετοί ερευνητές ξεκίνησαν δοκιμή αρχικού σταδίου για να εξετάσουν υποψήφιο εμβόλιο νέας γενιάς για την COVID-19, που θα μπορούσε να χορηγείται με επίθεμα στο μπράτσο.

Το νέο υποψήφιο εμβόλιο PepGNP-Covid19 εστιάζει στα Τ-λεμφοκύτταρα που είναι υπεύθυνα για την κυτταρική ανοσία ώστε να απομακρύνει μολυσμένα από τον ιό κύτταρα και να εμποδίσει τον πολλαπλασιασμό του ιού.

Οι επιστήμονες του PepGNP-Covid19, ξεκίνησαν να εμβολιάζουν 26 εθελοντές την προηγούμενη εβδομάδα και σχεδιάζουν να τους δώσουν 2 δόσεις. Θα τους παρακολουθήσουν για 6 μήνες.

Η βρετανική Emergex Vaccines Holding Ltd, ανέπτυξε το υποψήφιο εμβόλιο ενώ η δοκιμή γίνεται από το κέντρο ερευνών Unisanté στη Λωζάννη σε συνεργασία με το νοσοκομείο CHUV.

Tο υποψήφιο εμβόλιο θα δίνεται μέσω μικροβελονών στο επίθεμα και ελπίζεται ότι θα παρέχει μακροχρόνια ανοσία από την COVID-19 και ότι θα απαλλαγεί ο κόσμος από την ανάγκη εποχικών ενισχυτικών δόσεων.

Ο Genton δήλωσε ότι με το νέο εμβόλιο που προκαλεί αυτή την κυτταρική ανοσία ελπίζει να υπάρχει μακρύτερης διάρκειας προστασία. Ακόμα δεν γνωρίζουν οι ερευνητές,  αλλά θα μπoρούσε να είναι για ένα, δυο ή τρία χρόνια.

Για τη χορήγηση του εμβολίου το επίθεμα θα πιέζεται σύντομα στο δέρμα και στη συνέχεια θα αφαιρείται.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική
RIS/PACS: Το έργο που αλλάζει το τοπίο στις ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις
Μήλα: Τι οφέλη έχουν στην υγεία