Άνθρωποι με ελαφρά  COVID-19 που δεν πάσχουν από άλλα συμπτώματα "long COVID"μπορούν παρόλα αυτά να εμφανίσουν εξασθένηση της προσοχής και της μνήμης 6-9 μήνες μετά τη λοίμωξη, ανακάλυψε έρευνα του  Oxford University.

Στην έρευνα, συμμετέχοντες που ήταν θετικοί στην COVID-19 προηγουμένως αλλά δεν ανέφεραν άλλα παραδοσιακά συμπτώματα COVID ολοκλήρωσαν ασκήσεις, με σκοπό να εξεταστούν οι ικανότητες μνήμης και αντίληψης.

Οι συμμετέχοντες είχαν σημαντικά χειρότερη επίδοση στην ανάκληση προσωπικών εμπειριών έως 6 μήνες μετά τη λοίμωξη. Επίσης, είχαν μεγαλύτερη πτώση της ικανότητας διατήρησης της προσοχής σε σχέση με ανθρώπους που δεν επηρεάστηκαν, έως 9 μήνες μετά τη λοίμωξη.

Η Sijia Zhao δήλωσε ότι προκάλεσε έκπληξη ότι αν και οι επιζώντες από την COVID-19 δεν ανέφεραν όταν έγινε η έρευνα συμπτώματα, είχαν εξασθένηση μνήμης και προσοχής.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν ορισμένες συνέπειες στην αντίληψη για μήνες.

Δήλωσαν ότι η επεισοδιακή μνήμη και το εύρος προσοχής επέστρεψαν σε μεγάλο βαθμό στα φυσιολογικά επίπεδα μετά από 6 και 9 μήνες αντίστοιχα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική
RIS/PACS: Το έργο που αλλάζει το τοπίο στις ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις
Μήλα: Τι οφέλη έχουν στην υγεία