Η αυξανόμενη ζήτηση για στοχευμένες φαρμακευτικές θεραπείες θα ενισχύσει κατακόρυφα την παγκόσμια αξία της αγοράς των αντισωμάτων, καταγράφοντας άνοδο κατά 13,2% μεταξύ του 2022 και του 2028. Αυτό υποστηρίζει σε έρευνά της η Global Market Insights Inc. τονίζοντας ότι η αξία της παγκόσμιας αγοράς αντισωμάτων θα ξεπεράσει τα 445 δισ. δολ. έως το 2028.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις στη γενετική και ο αυξανόμενος επιπολασμός πολλών χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και του κινδύνου σοβαρών λοιμώξεων σε όλο τον κόσμο, συμβάλλουν κυρίως στην ενίσχυση της ζήτησης για εξαιρετικά προηγμένες θεραπείες αντισωμάτων.

Το τμήμα των μονοκλωνικών αντισωμάτων κυριάρχησε στη βιομηχανία με μερίδιο εσόδων άνω του 97% το 2021. Το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων που εξυπηρετεί ποικίλο φάσμα ασθενειών έχει δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές προοπτικές. Την ίδια στιγμή, οι περισσότερες ρυθμιστικές εγκρίσεις για πλήρως ανθρώπινα προϊόντα mAbs θα επηρεάσουν θετικά την ανάπτυξη της αγοράς. Επιπλέον, η χρήση προηγμένων γενετικών τεχνολογιών επέτρεψε την ταχύτερη ανακάλυψη και ανάπτυξη τέτοιου είδους προϊόντων, ενισχύοντας έτσι τη στροφή προς τη χρήση των mAbs για πολυάριθμες εφαρμογές στη θεραπεία ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και αρκετών μολυσματικών ασθενειών.

Γεωγραφικά, στην αγορά της θεραπείας με αντισώματα ηγείται η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, η αξία της οποίας ξεπέρασε τα 41 δισ. δολ. το 2021. Εκτιμάται ότι η αύξηση του ποσοστού επικράτησης των μολυσματικών ασθενειών και η αυξανόμενη γήρανση του πληθυσμού που είναι επιρρεπής σε χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των αυτοάνοσων διαταραχών και του καρκίνου, θα ενισχύσει τη ζήτηση για θεραπεία με αντισώματα στην περιοχή. Επιπλέον, οι υψηλές επενδύσεις στην ανάπτυξη νέων προϊόντων από αρκετούς επιχειρηματικούς παράγοντες θα τροφοδοτήσουν την επέκταση της αγοράς.

Παίκτες που πρωταγωνιστούν τον κλάδο της θεραπείας με αντισώματα είναι οι Merck & Co, Inc, Regeneron Pharmaceuticals Inc., Novartis AG, AstraZeneca, Eli Lilly and Company, GlaxoSmithKline plc, Takeda Pharmaceuticals F. Hoffmann-La Roche Ltd., Seagen, AbbVie Inc, Amgen, Bristol Myers Squibb, Johnson & Johnson κ.λπ.

Πηγές:
https://finance.yahoo.com/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD