Την επέκταση της τέταρτης δόσης ή δεύτερης ενισχυτικής του εμβολίου κατά της CoViD, αποφασίζει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όπως είχε ενημερώσει χθες το iatronet.gr.

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Στις 6 το απόγευμα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και την πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου.

Η απόφαση θα βασιστεί στην πρόσφατη εισήγηση του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (CDC), η οποία προβλέπει για την τέταρτη δόση τα εξής:

Άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, που είναι μέτρια ή σοβαρά ανοσοκατεσταλμένα, μπορούν να επιλέξουν να λάβουν μια δεύτερη αναμνηστική δόση, χρησιμοποιώντας ένα εμβόλιο mRNA, τουλάχιστον 4 μήνες μετά την πρώτη αναμνηστική δόση.

Ενήλικοι ηλικίας 50 ετών και άνω, που δεν είναι μέτρια ή σοβαρά ανοσοκατεσταλμένοι, μπορούν να επιλέξουν να λάβουν μια δεύτερη αναμνηστική δόση χρησιμοποιώντας ένα εμβόλιο mRNA, τουλάχιστον 4 μήνες μετά την πρώτη αναμνηστική δόση.

Άτομα ηλικίας 18 - 49 ετών, που δεν είναι μέτρια ή σοβαρά ανοσοκατεσταλμένα και που έλαβαν το εμβόλιο Johnson & Johnson, τόσο ως κύρια δόση, όσο και ως αναμνηστική, μπορούν να λάβουν μια δεύτερη αναμνηστική δόση χρησιμοποιώντας ένα εμβόλιο mRNA, για τουλάχιστον 4 μήνες μετά την πρώτη αναμνηστική δόση Johnson & Johnson.

Δημ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αύξηση 100% στη δωρεά οργάνων την πενταετία - Αναφορές Θεμιστοκλέους στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Γιατροί Πρωτοβάθμιας: Υποχρηματοδότηση υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα
Υγειονομικοί Νέας Αριστεράς: Μετά το ΕΣΥ, στο στόχαστρο μπαίνουν και οι ιδιώτες γιατροί