Δεν πρέπει να ξεμυτίζουν όσοι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, εάν δεν έχουν τουλάχιστον ένα αρνητικό self test.

Αυτό επισημαίνει με ανάρτησή του ο Γιάννης Πρασσάς, διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο και μόνιμος ερευνητής στο πανεπιστήμιο Mount Sinai Hospital.

Από γράφημα που παραθέτει, φαίνεται πως οι εμβολιασμένοι παρουσιάζουν συμπτώματα πριν ακόμα αναπτύξουν ικανό ιικό φορτίο. Οι μη εμβολιασμένοι, των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τον ιό, κατά κανόνα πρώτα αναπτύσσουν υψηλό ιικό φορτίο και στη συνέχεια εκδηλώνουν συμπτώματα.

Και στις δύο περιπτώσεις το φορτίο παραμένει υψηλό για το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα. Από τις επισημάνεις του κ. Πρασσά, φαίνεται πως είναι παρακινδυνευμένη η αποδέσμευση των θετικών στον ιό την έβδομη μέρα χωρίς αρνητικό τεστ.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Κόλλησες COVID. Είτε έχεις συμπτώματα (πυρετό, βήχες, φτερνίσματα), είτε δεν έχεις κανενα σύμπτωμα, μπορεί να ανεβάζεις παρόμοιο ιικό φορτίο στη μύτη και έτσι, εν δυνάμει, να μεταδίδεις αντίστοιχα (airborne virus).

Όλοι, και ειδικά οι εμβολιασμένοι/εκτεθειμένοι (στους οποίους η περίοδος συμπτωματικότητας έχει κάνει ένα shift earlier), μπορεί κάλλιστα να μεταδίδουν και μετά το πέρας των συμπτωμάτων (θέλει αρνητικό τεστ, καλύτερα δύο διαδοχικά, πριν ξεμυτίσουμε).

Το ότι έτυχε αρχικά η "φάση συμπτωματικότητας" να συμπίπτει χρονικά με τη "φάση μεταδοτικοτητας" (κάτι που έχει αλλάξει πλέον στους εμβολιασμένους), δεν κρύβει κάποια αιτιακή σχέση".

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η γραφειοκρατία πνίγει το γερμανικό ΕΣΥ: Τρεις ώρες για κάθε εργαζόμενο [Έρευνα]
Η Bayer Hellas στην 88η ΔΕΘ - Η CEO, Ana Vega στο Iatronet.gr
O ΕΦΕΤ ανακαλεί σουτζουκάκια με σαλμονέλα