Το ψυχικό φορτίο των νοσηλευτών στις ΜΕΘ μπορεί να αξιολογηθεί με επιτυχία χρησιμοποιώντας γυαλιά που παρακολουθούν την κίνηση των ματιών.

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Human Factors: The Journal of the Human Factors and Ergonomics Society, ο Nima Ahmadi, του Rensselaer Polytechnic Institute, χρησιμοποίησε τεχνολογίες παρακολούθησης ματιών και φυσιολογίας για να ερευνήσει το νοητικό φορτίο των νοσηλευτών με στρες.

Τα στοιχεία -οφθαλμικές μετρήσεις και μετρήσεις φυσιολογίας- από 12ωρες βάρδιες αναλύθηκαν για να αξιολογηθεί το νοητικό φορτίο μεταξύ πρωινών και νυχτερινών βαρδιών, καθώς και για να συγκριθεί η αρχή, με τη μέση και το τέλος των βαρδιών.

Η έρευνα δεν ανακάλυψε σημαντική διαφορά στα νοητικά επίπεδα νοσηλευτών που εργάζονταν την ημέρα έναντι νύχτας.

Ο Dr. Ahmadi βρήκε ότι η αρχή της βάρδιας είναι πιο απαιτητική νοητικά από τη μέση και το τέλος και ότι οι στρεσαρισμένοι νοσηλευτές είχαν πιο βραχεία εστίαση οφθαλμών που συνοδευόταν από πιο σποραδική συμπεριφορά όσον αφορά το βλέμμα.

Όπως δήλωσε, αυτή είναι η πρώτη έρευνα σε πραγματικό περιβάλλον που χρησιμοποιεί τεχνολογία παρακολούθησης οφθαλμών για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς νοσηλευτών ΜΕΘ.

Ο ερευνητής δήλωσε ότι  ανάλυση των πλούσιων στοιχείων ενδεχομένως ρίχνει φως στους κύριους παράγοντες που συμβάλλουν στο υψηλό στρες και την απαιτητική εργασία τους και θα ανοίξει τον δρόμο για αποτελεσματικές παρεμβάσεις ψυχικής υγείας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εορταστικές ημέρες διατροφής: Δες το αλλιώς
Κίρρωση ήπατος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Γιατί υπάρχει τόσο στρες στις γιορτές