Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει τα οκτώ δισεκατομμύρια στις 15 Νοεμβρίου, προέβλεψε ο ΟΗΕ τη Δευτέρα, σε έκθεση στην οποία ανέφερε ότι η Ινδία θα ξεπεράσει την Κίνα ως η πολυπληθέστερη χώρα στη γη το 2023.
Αυτό το συνολικό ορόσημο πληθυσμού «είναι μια υπενθύμιση της κοινής μας ευθύνης να φροντίζουμε τον πλανήτη μας και μια στιγμή για να σκεφτούμε πού εξακολουθούμε να υστερούμε στις δεσμεύσεις μας ο ένας προς τον άλλον», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες.
«Αυτή είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τη διαφορετικότητά μας, να αναγνωρίσουμε την κοινή μας ανθρωπιά και να θαυμάσουμε τις εξελίξεις στην υγεία που έχουν παρατείνει τη διάρκεια ζωής και έχουν μειώσει σημαντικά τα ποσοστά μητρικής και παιδικής θνησιμότητας», πρόσθεσε.
Η πρόβλεψη του UN Department of Economic and Social Affairs, ανέφερε ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται με τον πιο αργό ρυθμό από το 1950.
Ενδεχομένως θα φτάσει τα 8,5 δισεκατομμύρια το 2030 και τα 9,7 δισεκατομμύρια το 2050, φτάνοντας στο αποκορύφωμά του σε περίπου 10,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους τη δεκαετία του 2080 πριν σταθεροποιηθεί σε αυτό το επίπεδο μέχρι το 2100.
Ενώ παρατηρείται καθαρή πτώση των ποσοστών γεννήσεων σε αρκετές αναπτυσσόμενες χώρες, πάνω από το ήμισυ της προβλεπόμενης αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού τις επόμενες δεκαετίες θα συγκεντρωθεί σε οκτώ χώρες, αναφέρει η έκθεση.
Ανέφερε ότι πρόκειται για τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, την Ινδία, τη Νιγηρία, το Πακιστάν, τις Φιλιππίνες και την Τανζανία.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για τα ιατρικά ραντεβού και τη συνταγογράφηση
Η μοναξιά συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας, εγκεφαλικού και ευαισθησίας σε λοιμώξεις [μελέτη]
Αρχίατρος ΗΠΑ: Το αλκοόλ συνδέεται με εμφάνιση καρκίνου