Το Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών διοργανώνουν- στο πλαίσιο του ετήσιου Aristotle Medical Forum (AMF) - το 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο. To Συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας - Θράκης) και του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιείται από 15 έως και 17 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη (Μέγαρο Μουσικής Μ2).
Το AMF αποτελεί ένα κοινό πεδίο συνάντησης της Ιατρικής Επιστήμης με την Τεχνολογία, Βιομηχανία και την Κοινωνία. Το φετινό AMF, με τίτλο «Ο Ιπποκράτης συναντά τον Αριστοτέλη» έχει ως σκοπό τη συγκέντρωση στο Πανεπιστήμιο, που φέρει το όνομα του Αριστοτέλη, των απανταχού Ελλήνων ιατρών που έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την πρόοδο της Επιστήμης και τη διάδοση του Ελληνισμού σε όλο τον κόσμο. Με τον τρόπο αυτό, το 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο θα έχει τη σφραγίδα των Hellenic Medical Societies.
Η διοργάνωση απευθύνεται στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και στοχεύει στην ανάδειξη των καινοτόμων επιτευγμάτων της Ιατρικής και της Βιοιατρικής Τεχνολογίας, στον σχεδιασμό δράσεων από την Πολιτεία και τη Βιομηχανία, προς την κατεύθυνση της προαγωγής της Δημόσιας Υγείας.
Το Συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους επιφανείς ερευνητές και διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο.
Η πραγματοποίηση παράλληλων συνεδρίων, διευκολύνει τη σφυρηλάτηση δεσμών μεταξύ των συμμετεχόντων και μία άνευ προηγουμένου διάδραση που θα οδηγήσει σε καινοτόμες συνέργειες των ελληνικής καταγωγής επιστημόνων μεταξύ τους, αλλά και με το μητροπολιτικό κέντρο. Επιπλέον, θα αναδείξει το ιατρικό δυναμικό των Ελλήνων ιατρών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στρατηγικός στόχος της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας - κεντρικού πυλώνα προώθησης της Ελλάδας στο εξωτερικό και σημείου αναφοράς για τον Απόδημο Ελληνισμό - είναι να τεθούν ισχυρά, θεσμικά θεμέλια για την πολυεπίπεδη διασύνδεση των Ομογενών, με τη Θεσσαλονίκη να ανάγεται σε παγκόσμιο κέντρο της Ομογένειας.
Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν, ενώ υπάρχει εναλλακτικά δυνατότητα ψηφιακής παρακολούθησης (https://www.livemedia.com/amf22). Όλες οι σχετικές με το Συνέδριο πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ακόλουθη ιστοσελίδα: https://diaspora.med.auth.gr/amf2022/
Επισημαίνεται ότι το Συνέδριο θα πλαισιώνεται από αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εορταστικές ημέρες διατροφής: Δες το αλλιώς
Κίρρωση ήπατος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Γιατί υπάρχει τόσο στρες στις γιορτές