Στις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Μεσολλογίου, αποδίδει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ) την άρνηση της αναισθησιολόγου να ναρκώσει έγκυο.

Αναφερόμενος στο συμβάν, ο Μιχάλης Γιαννάκος σημειώνει πως το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με ασφάλεια ένα τοκετό υπέρβαρης εγκύου.

"Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν αναδείξει πολλές φορές τις ελλείψεις προσωπικού. Απορούμε γιατί πυροβολείται η αναισθησιολόγος", αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, το νοσοκομείο Μεσσολογγίου διαθέτει μία αναισθησιολόγο, η οποία βρίσκεται νυχθημερόν στο νοσοκομείο και δίνει τα πάντα:

"Τής ζητήθηκε να δώσει αναισθησία σε μία υπέρβαση έγκυο για τοκετό με καισαρική, σε νοσοκομείο που δεν διαθέτει κατάλληλο χειρουργικό κρεβάτι για τέτοια περιστατικά, δεν διαθέτει υποστηρικτικές ειδικότητες γιατρών και Μονάδα σε περίπτωση επιπλοκών", σημειώνει.

Δίνοντας τη δική του εκδοχή για το περιστατικό, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως, με δεδομένο ότι η ημερομηνία τοκετού ήταν μεταγενέστερη σπό τη περασμένη Τρίτη που προσήλθε η έγκυος, η αναισθησιολόγος τής συνέστησε - για τη δική της ασφάλεια - να προγραμματίσει το ραντεβού για τον τοκετό σε ένα εκ των δύο νοσοκομείων της Πάτρας.

Ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει πως το ίδιο συνέβη και με τους δυο προηγούμενους τοκετούς. "Προς τι, λοιπόν, όλη αυτή η επίθεση στη μοναδική αναισθησιολόγο του νοσοκομείου;", αναρωτιέται.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD